5 gode grunner til å starte boligsalgsprossen tidlig

Tenker du på å selge bolig i fremtiden? Da bør du starte boligsalgsprosessen så tidlig som mulig. Det kan lønne seg på mange måter.

1. Tidlig vurdering av tilstanden på boligen

Megler kan tidlig engasjere en takstmann til å gjennomføre en tilstandsrapport av boligen din.

- På denne måten vil man få avdekket om det er små mangler ved boligen man lett kan rette opp i forkant av annonseringen. Ved å gjøre dette tidligere enn sent vil man ha tid til å gjennomføre disse utbedringene, noe som igjen gir utslag i verditaksten og ikke minst gir dette dine potensielle kjøpere økt trygghet, sier Stothard.

2. Megleren starter tidlig jobben med potensielle kjøpere

- En god megler starter tidlig jobben med å knytte potensielle kjøpere opp mot boligen slik at man allerede har et forsprang i det boligen annonseres. Disse potensielle kjøperne henter megleren fra andre objekter som er solgt i ditt nærområde den siste tiden, samt via et match-system hvor kunder har registrert seg eller via sin egen generelle kunnskap om potensielle kjøpere.

- Megler vil kontakte deg etter hvert som gode interessenter dukker opp også om du skal selge litt frem i tid.

3. Bedre tid til å friske opp boligen før salg

Hvis du har god tid, har du mulighet til å gjøre boligen din skikkelig salgsklar. Du får med andre ord bedre tid til å gjøre små utbedringer. Som for eksempel å male en vegg, rydde i garasjen eller andre småting.

- Erfaringsmessig ser vi at hvis man har dårlig tid, unngår man ofte å gjøre de grepene man egentlig kunne tenkt seg å gjøre. Tiden strekker rett og slett ikke til. Da kan tanken «det får gå som det går» begynne å komme.

- Vi kan også få inn en boligstylist, som hjelper deg med å velge rett interiør og styling, som kan være med å gjøre boligen din enda mer attraktiv for potensielle kjøpere.

4. Man kan tilrettelegge overgangen til ny bolig mye bedre

Inngår man en avtale med en eiendomsmegler kan man gjøre klart alt rundt boligsalget i forkant. Når man da ender opp med å kjøpe ny bolig kan man legge sin bolig ut for salg allerede dagen etterpå.

- Hvis du har kjøpt en prosjektert bolig, kan du vente til endelig innflyttingsdato er klar. Så kan du legge en plan for annonsering av din nåværende bolig. Slik minimerer du risikoen for å betale mellomfinansiering for lenge. Det gjør det også enklere for deg som selger å senke skuldrene.

Vi tilbyr også 100% salgsgaranti etter at boligen er annonsert. Får du ikke solgt boligen, slipper du å betale for noe. Det gjør at våre kunder går et trygt boligsalg i møte – uansett hva som skjer.

5. Du slipper å betale før boligen er solgt

Velger du Heimdal Eiendomsmegling betaler du ingenting før boligen er solgt. Med andre ord; Heimdal Eiendomsmegling legger ut for alle kostnader frem til boligen er solgt og du mottar oppgjøret ditt. Hvis du inngår et samarbeid med en megler fra Heimdal Eiendomsmegling tidlig, blir derfor risikoen for deg som selger betydelig lavere. Og både megleren og du stiller bedre forberedt den dagen boligen endelig skal ut på markedet.

Her kan du lese hvorfor salgsgaranti er viktig

Andre artikler


Hjem til salgs