12 tips til deg som skal leie ut!

Utleie av bolig er svært populært. Det er en fin måte for mange for å få inn litt ekstra inntekt samtidig som det historisk sett er en god investering å sette penger i fast eiendom.

I tillegg dekker man et skrikende behov etter boplass i samfunnet. Det kan imidlertid være arbeidskrevende og vanskelig å forholde seg til alt som utleie av bolig innebærer. Fra annonsering til avtaleinngåelse er det mye å holde styr på. Her er noen tips til deg som går med tanker om eller skal leie ut!

 1. Sett riktig leiepris
  Her er det flere faktorer som spiller inn, som f.eks størrelse på boligen, antall rom, beliggenhet, standard osv.

 2. Markedsfør boligen din
  Sørg for at boligen vises i mylderet av annonser. Ta gode bilder og bruk tid på en god annonsering slik at du skiller deg ut. Du er ikke alene om å annonsere.

 3. Visning- gjør et godt inntrykk
  Sørg for at boligen er representativ, lag et prospekt. De fleste leietakere er på mange visninger, sørg for at de husker din. Lag en visningsliste og følg opp interessenter etter visningen.

 4. Finn riktig leietaker
  Husk alltid å sjekke referanser, ta gjerne en kredittsjekk. Det er ikke alle du ønsker som leietaker!

 5. Kontrakt
  Sørg for en korrekt kontrakt. Spesifiser spesielle punkter, generelle kontrakter er ofte mangelfulle.

 6. Depositum
  Opprett depositumskonto og sørg for at beløpet er innbetalt før du gir fra deg nøklene. Dette er den eneste økonomiske sikkerheten du har. Gjør grundig research, så slipper du ubehagelige overraskelser!

 7. Innflytting
  Sjekk at første husleie er innbetalt. Skriv en innflyttingsprotokoll. Dokumenter gjerne med bilder.

 8. Forsikring
  Sjekk at både du og leietaker er riktig forsikret.

 9. Husleie
  Foreslå fast trekk i banken til leietaker, forsinket husleie er veldig vanlig. Sett deg inn i hvilke rettigheter du har når husleia ikke kommer. Det er strenge regler og krav til utkastelse.

 10. Husleiejustering
  Sørg for at kontrakten tillater dette. Sett deg inn i når du kan justere og hvor mye.

 11. Klager og tvister
  Sørg for å være løsningsorientert, og hold en god dialog. Blir man ikke enige, kan man søke hjelp hos Husleietvistutvalget eller Namsmannen.

 12. Utflytting
  Bruk innflyttingsprotokollen og sammenlign med dagens tilstand. Sørg for at leietaker vet hvordan og hva han skal vaske. Avslutt depositumskonto.
Utleie 1

Mye å holde styr på?

Det er her vi kommer inn. Vi vet hva som kreves for å få et godt og enkelt leieforhold. Alt av papirarbeid og praktisk organisering tar vi oss av. Slapp av og få pengene på konto hver måned. Så enkelt!

Kontakt oss dersom du skal leie ut bolig, og ønsker en ryddig og ukomplisert prosess!

Kontakt oss om utleie

Andre artikler


Hjem til salgs