Realiser hyttedrømmen i Fagerlia

Hyttekontor, aktiv fritid eller total avslapping i naturlige omgivelser? I Fagerlia hyttefeltkan dunyte frisk fjelluft gjennomfire årstider.

Vinter, vår, sommer og høst. Det er mange gode grunner til å velge Fagerlia i Meråker når hyttedrømmen skal oppfylles. Her finner du et spennende hytteområde i vekst. Det tar bare halvannen time å kjøre fra Trondheim til grensekommunen Meråker. Her ligger alt til rette for å lade batteriene i rolige omgivelser med muligheten for å dyrke en aktiv livsstil i naturen. Det er verdt å merke seg at det er kort avstand til tilrettelagte opplevelser.

Hyttene i Fagerlia ligger tett på alpinbakker og milevis med langrennsløyper. Matelskeren vil dessuten kunne få ekte alpefølelse hos Kirkebyfjellets Fjellbistro som ligger i gangavstand fra de fleste hyttene i området, og som «ski in» fra alpinbakkene. Toppen av Kirkebyfjellet og Blåstøyten inviterer til fjellturer året rundt, mens sykkelstien over til Grova Skisenter åpner opp for å utforske nye områder ved idylliske Feren på to hjul.

Selge hytte? Kjøpe hytte?
Fagerlialangrenn

Langrennssportens rike

Meråker er kjent for å være skibygda, og har mange store arrangement bak seg. Det er ikke utenkelig å møte noen av verdens beste løpere langs løypa. Både verdenscup-etappe i Ski Tour 2020 og NM er arrangert med utgangspunkt i Grova skisenter. Hvert år arrangeres Storlirennet som er et turrenn med familieprofil. Løypenettet er knyttet sammen i hele kommunen, og gir mange flotte muligheter enten du vil gå i lunt skogsterreng eller opp på fjellet. Du vil få god oversikt over løypestatus på skisporet.no.

Kommer du til hytta etter at mørket har lagt seg, er det er ca. 5 km lysløype som går fra Fagerlia til Grova, der du kan forlenge turen ytterligere i den fem kilometerlange, kuperte lysløypa. I Grova finner du også standplass for deg som er interessert i skiskyting, samt en ny rulleskiløype som kan benyttes i barmarksesongen. Løypene tråkkes ofte, og det er alltid god plass for både skøyting og klassisk stil.

Se alle skiløypene på Skisporet.no
Bilde 07 02 2017 13 14 38

For alpinbomsen

Trives du best i nedoverbakker, har Meråker Alpinsenter 13 flotte nedfarter å tilby. Alpinsenteret har fire trekk samt to barnetrekk, funpark og eget gratis barneområde. Det sies også at puddersnøen på enkelte dager er så bra at erfarne skikjørere kommer fra Åre til Meråker for å kjøre i løssnø. Nedfartene har alle vanskelighetsgrader, og det er muligheter for kveldskjøring i flombelyste bakker. Høydeforskjellen i anlegget er på 440 meter og den lengste nedfarten er 2400 meter. Det er også flotte forhold for paragliding og kiting i Fagerlia, noe som stadig flere oppdager.

Det tråkkes løyper gjennom hytteområdene, slik at det er mulig å koble seg på med ski inn og ut fra mange steder. Alpinsenteret har et trekk som starter nederst i Fagerlia, noe som også gjør det enklere for den som har hytte litt lenger ned i bakken.

Sulten etter en dag i bakken? På snørike dager er det mulig å kjøre helt ned til E14 der du kan gå gangbrua over E14 for å komme deg til Meråker kro og Camping. Midt i bakken finner du Kirkebyfjellets Fjellbistro og øverst ligger alpinkaféen, T-kroken.

Les mer på Merakeralpinsenter.com
Fjellbistro2

For matelskeren

Er du på jakt etter det lille ekstra når det kommer til matopplevelser? Da er Kirkebyfjellet verdt å merke seg. Nylig åpnet de Fjellbistroen som ligger midt i alpinbakkene. Her er det bare å spenne av seg skiene og nyte et ekstra godt måltid. Kirkebyfjellet tilbyr gjerne uteservering når sola begynner å varme, og det inviteres til ulike arrangement og levende musikk. Kirkebyfjellet er et hyggelig samlingssted for alle anledninger. Kjøp alt fra godt bakverk, snacks, noe godt i glasset, vedovnstekt pizza med lokale smaker til flere-retters middag basert på sesongens råvarer.

I tillegg finner du både Meråker kro og camping samt T-kroken alpinkafé i Fagerlia. Fagerlia Matstasjon ligger godt plassert langs veien på vei til hytta. Her kan du kjøpe lokalmat til middag på hytta fra Meråker og regionen. Det er Meråker Fjellhage som ligger rett ovenfor matstasjonen som drifter utsalget.

Les mer på Kirkebyfjellet.no
Kirkebyfjellet2

For jegeren og fiskeren

Jakt- og fiskemulighetene i Meråker er veldig gode. I kommunen finner du flere hundre fjellfiskevann, lakseelv og store områder for jakt. Det er mulig å kjøpe jaktkort i Fagerlia. Du kan gå rett fra hytta og ut i jaktterrenget i fjellet. Både storfugl og rype trives godt i områdene her.

Les mer på Merakerbrug.no
Sykkel

For turentusiasten

I Fagerlia har du et godt utgangspunkt for lange og korte turer. Du kan velge sykkel eller ta beina fatt. De nærmeste toppturene er Blåstøyten (920 moh) og Kjørkbyfjellet (820 moh). Meråker har hele 26 fjelltopper som måler over tusen høydemeter, og du kan bli med i poengjakten gjennom trimpoeng-appen. Hvert år arrangeres fjelløpet Meråker Mountain Challenge som er et av de råeste fjelløpene i hele landet. Fjelløpet «Kluken opp» arrangeres også årlig. Ønsker du å sykle fra hytta, er det ca. fem kilometer langs sykkelstien over til Grova. Det er benker og gapahuker langs stien. Fortsetter du turen fra Grova langs grusveien innover mot Fersdalen, vil du etter hvert komme til Funnsjøen og Feren som har fine badestrender.

Du kan også ta en avstikker til Litjfunnsjøvollen åpen seter som har åpent i de fleste ferier og helger gjennom sommeren og vinteren. Skulle du til formodning ønske deg noen ekstra utfordringer i sommerhalvåret? Det er bare en liten kjøretur fra hytta til landets råeste klatrepark, Rypetoppen Adventurepark.

Les mer på Merakertiltopps.com
Vil du lese mer om området? Gå til Meraker-storlien.com