Verdivurdering?

Ønsker du gratis verdivurdering eller et uforpliktende salgstilbud? Fyll ut skjemaet under og en av våre meglere vil straks kontakte deg.

Ønsker du å slå av en prat med oss?

Finn nærmeste kontor
Velkommen til Halsavegen 449 - en meget pen og moderne innredet enebolig med landlig beliggenhet. Velkommen til Halsavegen 449 - en meget pen og moderne innredet enebolig med landlig beliggenhet.
Garasjen har hems, automatisk port fra 2016. Garasjevegger både inne og ute ble isolert og kledd i 2018. Det er også klargjort for elbillader. Garasjen har hems, automatisk port fra 2016. Garasjevegger både inne og ute ble isolert og kledd i 2018. Det er også klargjort for elbillader.
Eneboligen ble tilbygget i 2015 og er delvis renovert fra da og frem til i dag. Eneboligen ble tilbygget i 2015 og er delvis renovert fra da og frem til i dag.
Både ute og inne kan boligen skilte med magisk utsikt utover idylliske Skålvikfjorden. Både ute og inne kan boligen skilte med magisk utsikt utover idylliske Skålvikfjorden.
De flotte uteplassene rundt boligen fanger opp de solforholdene som er, og som avsluttes med Tustnafjella i solnedgang. De flotte uteplassene rundt boligen fanger opp de solforholdene som er, og som avsluttes med Tustnafjella i solnedgang.
Visning avholdes etter booking. Meld deg på via påmeldingsknapp i Finn-annonsen eller kontakt megler. Visning avholdes etter booking. Meld deg på via påmeldingsknapp i Finn-annonsen eller kontakt megler.
Store stuevinduer gir fin utsikt til fjorden og det er skyvedør ut mot den delvis overbygde terrassen. Store stuevinduer gir fin utsikt til fjorden og det er skyvedør ut mot den delvis overbygde terrassen.
På stueveggene er det panelplater i tre smakfulle naturtoner som passer godt til et tidsmessig gulv. På stueveggene er det panelplater i tre smakfulle naturtoner som passer godt til et tidsmessig gulv.
Kjøkkeninnredningen er fra 2015, spesialbygd og tilpasset i Kvänum-stil med innfelte skuffer og skap. Kjøkkeninnredningen er fra 2015, spesialbygd og tilpasset i Kvänum-stil med innfelte skuffer og skap.
Vitrineskapene har stemningsfull belysning og det er downlights i himlingen. Vitrineskapene har stemningsfull belysning og det er downlights i himlingen.
Ved oppvaskkummen er det fin utsikt utover fjorden. Ved oppvaskkummen er det fin utsikt utover fjorden.
Kjøleskap med innlagt vann og isbitdispenser er fra Samsung. Øvrige integrerte hvitevarer er fra Bosch. Kjøleskap med innlagt vann og isbitdispenser er fra Samsung. Øvrige integrerte hvitevarer er fra Bosch.
Det er god plass til sofa i den ene delen av stuen og et langbord får naturlig plass nærmest kjøkkenet. Det er god plass til sofa i den ene delen av stuen og et langbord får naturlig plass nærmest kjøkkenet.
Av oppvarming har stuen en Mitsubishi varmepumpe. Av oppvarming har stuen en Mitsubishi varmepumpe.
En teglsteinspipe er malt med kalkmaling og tilkoblet en hjørnepeis som sikrer knitrende hygge. En teglsteinspipe er malt med kalkmaling og tilkoblet en hjørnepeis som sikrer knitrende hygge.
Entreen gir et meget godt førsteinntrykk og har en stor skyvedørsgarderobe til yttertøy og sko. Entreen gir et meget godt førsteinntrykk og har en stor skyvedørsgarderobe til yttertøy og sko.
Baderommet ble etablert i 2015 og fremstår som et stort og lekkert familiebad. Baderommet ble etablert i 2015 og fremstår som et stort og lekkert familiebad.
Den stilrene baderomsinnredningen er fra Foss-bad og har dobbel vask. Den stilrene baderomsinnredningen er fra Foss-bad og har dobbel vask.
Badet er utstyrt med vegghengt toalett, gulvvarme og opplegg for vaskemaskin. Badet er utstyrt med vegghengt toalett, gulvvarme og opplegg for vaskemaskin.
Fra badet er det utgang til den store terrassen, og i den romslige dusjnisjen er det deilig regnfallsdusj. Fra badet er det utgang til den store terrassen, og i den romslige dusjnisjen er det deilig regnfallsdusj.
Tilbaketrukket i andre etasje har boligen tre delikate soverom med meget fin utsikt mot fjord og fjell i solnedgang. Tilbaketrukket i andre etasje har boligen tre delikate soverom med meget fin utsikt mot fjord og fjell i solnedgang.
Soverommene har et areal på henholdsvis 6,5, 9,5 og 12 kvm Soverommene har et areal på henholdsvis 6,5, 9,5 og 12 kvm
Alle rommene har et nøytralt fargevalg som passer like godt til liten som til stor. Alle rommene har et nøytralt fargevalg som passer like godt til liten som til stor.
De to minste soverommene har oppbevaringsplass i garderobeskap. De to minste soverommene har oppbevaringsplass i garderobeskap.
Trapperommet i andre etasje har et kjærkomment ekstraareal som kan møbleres med en liten sofa eller lekekrok til de små. Trapperommet i andre etasje har et kjærkomment ekstraareal som kan møbleres med en liten sofa eller lekekrok til de små.
Fra trapperommet i andre etasje er det utgang til en takterrasse på 22 kvm. Fra trapperommet i andre etasje er det utgang til en takterrasse på 22 kvm.
Terrassen i første etasje går rundt tre sider og har et areal på fantastiske 82 kvm! Terrassen i første etasje går rundt tre sider og har et areal på fantastiske 82 kvm!
Deler av terrassen er overbygget noe som gjør det lunt og godt på kveldene. Deler av terrassen er overbygget noe som gjør det lunt og godt på kveldene.
Det er god boltreplass på tomten som er pent opparbeidet med plen, prydbusker og trær. Et lite uthus er det også. Det er god boltreplass på tomten som er pent opparbeidet med plen, prydbusker og trær. Et lite uthus er det også.
Rett nedenfor boligen ligger populære Baarsetøya strandhoggplass som byr på bading, båtliv og fiske. Rett nedenfor boligen ligger populære Baarsetøya strandhoggplass som byr på bading, båtliv og fiske.
Strandhoggplassen er et barnevennlig område hvor det blir holdt arrangementer innimellom på sommerstid. Strandhoggplassen er et barnevennlig område hvor det blir holdt arrangementer innimellom på sommerstid.
Området byr på fantastisk natur og lett tilgjengelige turmuligheter gjennom hele året. Det er bare 5 km til Halsa med dagligvarebutikk. Området byr på fantastisk natur og lett tilgjengelige turmuligheter gjennom hele året. Det er bare 5 km til Halsa med dagligvarebutikk.
Plantegning - Første etasje Plantegning - Første etasje
Plantegning - Andre etasje Plantegning - Andre etasje
Plantegning - Kjelleretasje Plantegning - Kjelleretasje
Synke oppdrag | Stor Json | Mini Json
2 490 000,-
Del:
Betydelig oppusset og moderne enebolig | Idyllisk beliggenhet ved fjorden | Stor dobbelgarasje | Tomt på 2,9 mål
2 490 000,-

Kjøpt

  • 109 m2
  • 3 soverom
  • Enebolig

Heim - Halsa

Betydelig oppusset og moderne enebolig | Idyllisk beliggenhet ved fjorden | Stor dobbelgarasje | Tomt på 2,9 mål

Prisinformasjon

Prisantydning
2 490 000,-
Kommunale avgifter
12 111,-
Totalpris
2 561 070,-

Areal & byggeår

Primærrom
109 m2
Bruttoareal
181 m2
Bruksareal
160 m2
 
Tomt
2 953 m2
Byggeår
1959
Energimerking
G

Halsavegen 449

Eiendomstype:

Enebolig

Eierform:

Selveier

Prisantydning:

2 490 000,-

Totalpris inkludert omkostninger:

2 490 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
9 900,- (Boligkjøperforsikring Legal 24 (valgfritt))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
60 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
71 070,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
2 561 070,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Kommunale avgifter:

12 111,- pr. År

Arealer:

Arealoppmåling er foretatt av takstmann etter bransjestandarden "Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling av boliger". Retningslinjene har NS 3940:2012 som utgangspunkt, men inneholder presiseringer for arealbegreper og definisjoner i forbindelse med arealmåling. De forskjellige rom i boligen er beskrevet etter dagens bruk av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken av rommet kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Benevnelsen av de enkelte rom fastsettes etter skjønn fra takstmannen.

Primærrom: 109 kvm
Bruksareal: 160 kvm
Bruttoareal: 181 kvm

Soverom:

3

Byggeår:

1959

Energiklasse:

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter G

Tomt:

2953 kvm

Finn.no: Lokalområde:

HALSA

Adresse:

Halsavegen 449
6680 Halsanaustan

Betegnelse:

Gnr. 222 bnr. 25 i Heim kommune

Type eiendom:

Enebolig

Tomt:

Eiet tomt

Parkering:

Det er parkering i stor garasje og på gruslagt gårdsplass. Garasjen har hems og et totalareal på 97 kvm. Den er klargjort for elbillader og det er leddport med elektrisk portåpner. Garasjeporten ble skiftet i 2016. Vegger ble isolert (50 mm) og kledd både utvendig og innvendig i 2018/19.

Meglers vurdering:

Halsavegen 449 - en meget pen og moderne innredet enebolig over to plan pluss kjeller. Boligen har en landlig beliggenhet med magisk utsikt utover idylliske Skålvikfjorden, som kan sees både ute og inne. Det er god boltreplass på tomten som er pent opparbeidet. I tillegg er det en delvis overbygget terrasse og en takterrasse som fanger opp de solforholdene som er. Eneboligen ble tilbygget i 2015 og er delvis renovert fra da og frem til i dag.

Verdt å merke seg:
- Hage med plen og prydbusker
- Opplegg for robotklipper
- Stor, delvis isolert dobbelgarasje
- Spesialbygd kjøkken i Kvänum-stil
- Alle hvitevarer medfølger
- Stue med peis
- Trapperom med ekstraareal
- Lekkert familiebad med regnfallsdusj
- Tre delikate soverom
- God lagrings-/oppbevaringsplass
- Varmepumpe er installert

Generelt om eiendommen
- Moderne innredet enebolig
- To etasjeplan pluss kjeller
- Oppført i 1959 tilbygget i 2015
- Parkering i stor garasje med hems
- Herlig takterrasse på 22 kvm
- Terrasse på tre sider på 82 kvm
- Magisk utsikt mot fjord og fjell
- Koselig hage med plen og planter
- Opplegg for robotklipper er installert
- Nydelig stue med hjørnepeis
- Flott kjøkken i delvis åpen løsning
- Integrerte hvitevarer fra Bosch
- Samsung side-by-side kjøleskap
- Stort, lekkert bad med regnfallsdusj
- Tre soverom med garderobeløsning
- Lagringsplass i garasje og uthus
- Varmepumpe er installert

Spesielle kvaliteter/oppgraderinger
- 1996, 2010: Bytte av terrassedører
- 1996, 2010 og 2021: Nye vinduer
- 2010: Oppgradert dreneringen
- 2010: Satt inn ny ytterdør
- 2008-2012: Byttet kledning
- 2008-2012: Flere vegger etterisolert fra innsiden
- 2015: Boligen ble tilbygget
- 2015: Undergurten ned mot 2. etasje ble etterisolert
- 2015: Dampsperre på varm side ble etablert
- 2015: Ny kjøkkeninnredning
- 2015: Badet ble etablert
- 2015 VVS anlegg skiftet/oppgradert
- 2010/17 Elanlegget ble skiftet
- 2016: Garasje oppgradert med ny port
- 2018: Garasjevegger isolert og kledd

Teknisk
- Mekanisk avtrekk fra kjøkken og bad
- Sikringsskap med automatsikringer
- 198 l varmtvannsbereder fra 1993
- Innlagt fiber (internett og TV)

Beliggenhet:

Eneboligen ligger i et landlig og naturskjønt område ved idylliske Skålvikfjorden, ca. 5 km nordøst for Halsa i Heim kommune. Fra eiendommen er det skolebussordning til Halsa barne- og ungdomsskole. Kommunen har også et godt utvalg av både kommunale og private barnehager.

Dagligvarehandelen kan gjøres på Bunnpris Halsa. Det tar ca. 50 minutter å kjøre til Alti Surnadal med 25 butikker som inkluderer apotek, dagligvare og spisesteder. Kollektivtilbudet på stedet er buss og ferge. Nærmeste holdeplass er Bårset som ligger ca. 315 meter fra boligen. Det er rundt 6 km til Halsa fergekai.

Med bil tar det omtrent 46 min til Surnadal, 1 t og 20 min til Kristiansund, 1 t og 40 min til Molde, 2 t og 18 min til Trondheim, samt 2 t og 40 min til Værnes Lufthavn. Halsa IL tilbyr aktiviteter innenfor fotball, padling, orientering, trim og friidrett, og det er ca. 12 min kjøretur til Halsa stadion. Liabø har idrettsanlegg med snart ferdigstilt svømmebasseng, samt idrettshall, fotballbane og løpebane.

Området byr ellers på fantastisk natur og lett tilgjengelige turmuligheter gjennom hele året, både ved fjord og fjell.

Båthavna er et barnevennlig område hvor det blir holdt arrangementer innimellom på sommerstid. Det er satt ut bord og benker på land og på bryggene. Grill er også tilgjengelig. I tillegg er det badeplass, lekeplass og toalett. Med båt er det ikke langt hverken til Kristiansund, Aure, Smøla, Ringholmen eller Grip. Valsøya med Høyt og Lavt klatrepark ligger ca. 20 min unna med bil. Det ellers kort vei til Fjærvika badestrand.

Visning:

På annonsert tidspunkt eller etter nærmere avtale med megler. Send gjerne tekstmelding, e-post eller ring dersom ikke oppsatt tidspunkt passer for deg.

Adkomst:

Det vil bli skiltet i regi av Heimdal Eiendomsmegling ved annonsert fellesvisning.

Byggemåte:

Enebolig er oppført i to etasjer over kjeller. Grunnmur er oppført i betongstein og støpt plate på mark. Veggkonstruksjon er oppført i tre, utvendig kledd med liggende trepanel. Taket har saltaksform, tekket med metallplater. Etasjeskille er et trebjelkelag. Vinduer med 2-lags isolerglass.

Innhold:

Arealfordeling per etasje:
Primærrom (P-ROM) kjeller: 0 kvm
Primærrom (P-ROM) 1. etasje: 68 kvm - Entre, bad, stue, kjøkken.
Primærrom (P-ROM) 2. etasje: 41 kvm - Gang, 3 soverom.
Primærrom (P-ROM) totalt: 109 kvm

Sekundærrom (S-ROM) kjeller: 51 kvm - 2 uinnredede kjellerrom.
Sekundærrom (S-ROM) 1. etasje: 0 kvm
Sekundærrom (S-ROM) 2. etasje: 0 kvm
Sekundærrom (S-ROM) totalt: 51 kvm

Bruksareal (BRA) kjeller: 51 kvm
Bruksareal (BRA) 1. etasje: 68 kvm
Bruksareal (BRA) 2. etasje: 41 kvm
Bruksareal (BRA) totalt: 160 kvm

Standard:

Entré: Inngangspartiet er overbygget og fører inn til en romslig entré som gir et meget godt førsteinntrykk av hva som venter lengre inn. Entreen har et stilig gulv, gråmalte panelplater på veggene og en stor skyvedørsgarderobe med speil. I tillegg er det sorte klesknagger til gjestene.

En hvitmalt trapp fører opp til andre etasje hvor man møter et romslig trapperom. Trapperommet har et kjærkomment ekstra areal som kan møbleres med en liten sofa eller lekekrok til de små. Fra trapperommet er det også utgang til en herlig takterrasse på 22 kvm med misunnelsesverdig fjordutsikt og Tustnafjella i solnedgang.

Stue: Fra entreen er det glassdør inn til en nydelig stue med delvis åpen kjøkkenløsning. Store vinduer gir fin utsikt til fjorden og det er skyvedør ut mot en delvis overbygget terrasse på fantastiske 82 kvm! På veggene er det panelplater i tre smakfulle naturtoner som passer godt til et tidsmessig gulv av laminat eller parkett.

En teglsteinspipe er malt med kalkmaling og tilkoblet en hjørnepeis som sikrer knitrende hygge. Stuen har ellers varmepumpe og god plass til sittegrupper, inkludert et langbord i grensen mot kjøkkenet.

Kjøkken: Kjøkkeninnredningen er fra 2015, spesialbygd og tilpasset i Kvänum-stil med innfelte skuffer og skap. Den har takhøye skap, hvite profilerte fronter og vitrineskap med belysning. Det er god arbeidsplass langs eikefargede benkeplater, med planlimt oppvaskkum og sosial barløsning mot stuen.

Ved oppvaskkummen er det koselig fjordutsikt og de fleste arbeidsflater er godt opplyst. Et side-by-side kjøleskap fra Samsung har innlagt vann og isdispenser. Øvrige hvitevarer er fra Bosch. Disse er integrert og består av induksjonstopp, stekeovn med pyrolyse, oppvaskmaskin og mikro.

Bad/wc/vaskerom: Baderommet ble etablert i 2015 og fremstår som et stort og lekkert familiebad. Her er det sandfargede veggfliser og parkettlignende gulvfliser over gulvvarme. Himling er pent lyssatt med downlights. Baderomsinnredningen er fra Foss-bad og i hvit, glatt utførelse. Den består av to toppmonterte servanter på steinfarget benkeplate, romslige skuffer og et høyskap. Over servantene er det et stort speil med belysning.

Videre er det veggmontert toalett og en romslig dusjnisje med deilig regnfallsdusj. Det er også klargjort for badekar. På den ene veggen er det opplegg og plass til både vaskemaskin og tørketrommel ved siden av hverandre. Et vindu og mekanisk avtrekk sørger for dagslys og god ventilasjon, og det er glassdør med direkte utgang til den store terrassen.

Soverom og garderobe: Tilbaketrukket i andre etasje har boligen tre delikate soverom med meget fin utsikt mot fjord og fjell i solnedgang. Rommene har et areal på henholdsvis 6,5, 9,5 og 12 kvm, alle med hvite panelvegger og tidsmessig gulv. Det er garderobeskap på to av soverommene, mens hovedsoverommet har skyvedørsgarderobe.

Det er også skyvedørsgarderobe i entreen. Boligen har ellers lagringsmuligheter i to uinnredede kjellerrom, på hems i garasje og et frittstående uthus på 27 kvm. Uthuset bærer preg av manglende vedlikehold og en oppgradering må påregnes.

Oppvarming:

Eneboligen blir oppvarmet med gulvvarme i entré og på bad. I tillegg er det Mitsubishi varmepumpe og hjørnepeis med innsats i stuen.

Vei, vann og kloakk:

Offentlig vei. Privat vann og avløp.

Tilstandsrapport/konklusjon fra takstmann:

Rapporten er utarbeidet av Rune Normannseth i Takst-Forum AS den 11.06.21.

Boligen vurderes generelt å være i tilfredsstillende stand ut fra byggeår og ingen strakstiltak blir registrert på befaringsdagen. Det gjøres imidlertid oppmerksom på at enkelte elementer har nådd/ passert normalt forventet levetid slik at det er påregnelig med enkelte utbedringer / oppgraderinger.

Alle bygningsdeler angitt med tilstandsgrad TG2, TG3 eller TGiU (ikke undersøkt) er angitt i rapportsammendraget. Ytterligere opplysninger er gitt i hovedrapporten.

Boligselgerforsikring:

Selger har tegnet boligselgerforsikring og har utarbeidet egenerklæring i forbindelse med dette. Kjøper plikter seg til å gjøre seg kjent med denne før budgivning/kjøp. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Overtakelse:

Etter avtale med selger

Brukstillatelse/ferdigattest:

Det er utstedt ferdigattest for påbygg den 11.06.2021.

Det foreligger godkjente bygningstegninger for eiendommen datert 01.12.52. I følge kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for eiendommen fra byggeår. Hvor midlertidig brukstillatelse ikke er innhentet for saker før 01.01.1998, eller ferdigattest ikke er innhentet etter 01.01.1998, vil byggesaken ikke være korrekt avsluttet. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til dette. Konf. megler.

Tinglyste heftelser/rettigheter:

Heftelser på gnr. 222, bnr. 25:
1957/1122-3/61 Bestemmelse om gjerde
20.05.1957

Rettigheter:
1957/1122-2/61 Rettigheter iflg. skjøte
20.05.1957
rettighetshaver:Knr:5055 Gnr:222 Bnr:25

Det er ikke registrert heftelser eller rettigheter på gnr. 222, bnr. 34 og 35.

Reguleringsplan:

Eiendommen ligger i et område regulert av kommuneplanens arealdel. Kopi av situasjonskart, målebrev, kommuneplanens arealdel mm. kan fås ved henvendelse til megler. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse.

Eiendommen ligger i et område avsatt til LNF (Landbruks-, natur- og Friluftsformål) i kommuneplanens arealdel. Formålet kan medføre begrensninger mht. fremtidig utnyttelse av eiendommen. Påbygg/tilbygg og eventuelt andre søknadspliktige tiltak etter plan- og bygningsloven forutsetter at det blir gitt dispensasjon fra planen. Tilsvarende gjelder dersom eiendommen skades ved brann eller annen uforutsett hendelse som fordrer gjenoppbygning (søknadspliktige tiltak). Kjøper overtar risiko knyttet til disse forholdene.

Info kommunale avgifter:

Til kommunen betales:
Avløp: kr 330
Branntilsyn, feiing: kr 560
Eiendomsskatt: kr 1156,75

Til ReMidt betales:
Renovasjon: kr 4150
Slam: kr 1503,75

Til Halsabygda vassverk betales:
Vann: kr 4410

Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen, samt med bakgrunn i forbruk.

Formuesverdi:

Formuesverdi primær kr 283 036,- for inntektsåret 2019.
Formuesverdi sekundær kr 1 018 928,-.

Adgang til utleie:

Det er kun én bruksenhet i boligen. Boligen kan fritt utleies.

Konsesjon:

Gnr. 222, bnr. 35 er ubebygd. Egenerklæring om konsesjonsfrihet må derfor innsendes og godkjennes av kommunen. Risiko forbundet med egenerklæringen om konsesjonsfrihet påhviler kjøper.

Meglers vederlag:

Oppdragsgiver betaler 2,47% i meglerprovisjon, tilretteleggingsgebyr med kr 15 000,-, oppgjørsgebyr med kr 3 750,-, fellesvisninger med kr 1 990,- og markedsføringspakke med kr 7 475,-.

Oppdragsgiver har salgsgaranti og betaler ingenting dersom boligen ikke blir solgt.

Oppdragsansvarlig:

Eiendomsmegler: Marius Kvalvik
Mobil: 46 30 00 46
E-post: [email protected]

Foretak: Heimdal Eiendomsmegling AS
Org. nr: 976232909
Adresse: Hans Michelsens veg 10, 7080 Heimdal

Økonomisk rådgivning:

Heimdal Eiendomsmegling AS kan gjennom Melhusbanken tilby økonomisk rådgivning.

Diverse opplysninger:

Taklampe på TV-stue, lampe i hjørne på TV-stue, nøkkelskap i gang, vaskemaskin og tørketrommel, Tesla billader og robotgressklipper medfølger ikke i handelen.

Dagens bruk av eiendommen er kontrollert opp mot tegninger fra kommunen. I kjeller er det inntegnet vaskerom og diverse boder. Terrasse er ikke inntegnet. I andre etasje er det inntegnet bad i nåværende gang. Megler har ikke av kommunen fått oversendt tegninger i forbindelse med påbygg og har derfor ikke kunne kontrollere dette opp mot dagens bruk.

Nyttig informasjon:

Megler prøver så langt som mulig å holde interessenter orientert om bud på eiendommen. Budvarsel krever skriftlig samtykke fra mottaker. Vi kan imidlertid ikke gi noen garanti for at alle interessenter blir kontaktet ved budgivning.

Vi oppfordrer til å legge inn bud på eiendommen i god tid før budfristen. Dersom du mot formodning ikke mottar informasjon om bud på eiendommen, oppfordrer vi til å selv ta direkte kontakt med megleren. Prospektet er gjennomlest og godkjent av selger.

Avhendingsloven §3-9:

Denne eiendommen selges "som den er" ved kjøpers besiktigelse jfr. avhendingslovens § 3-9. Dette innebærer at avhendingslovens bestemmelser om kjøpers reklamasjonsrett på feil og mangler fravikes til ugunst for kjøper. Dette forbeholdet begrenser kjøpers reklamasjonsrett til å omfatte vesentlige mangler. Vesentlighetskravet ved feil og mangler gjelder imidlertid ikke dersom kjøperen ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selgeren kjente eller måtte kjenne til, og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få. Dette gjelder bare dersom det ville ha virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt.

Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer «innen rimelig tid» overfor selger/boligselgerforsikringsselskapet. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart.

Boligkjøperforsikring:

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.

Les om denne på www.soderbergpartners.no og ta gjerne kontakt med oss for ytterligere informasjon

Tinglysing av skjøte:

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier når handelen er sluttet. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, skal det tas forbehold om dette i budskjema.

Hovedbøl:

Dersom eiendommen er skilt ut fra en annen (såkalt hovedbøl) er det mulig at det er tinglyst rettigheter eller forpliktelser knyttet til eiendommen i form av erklæringer og/eller avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen.

Statsarkivet:

Eiendommen kan ha eldre heftelser/rettigheter som er lagret i Statsarkivet i stedet for hos Kartverket. Slike heftelser må innhentes manuelt fra Statsarkivet, og kan være vanskelig å finne på grunn av blant annet manglende henvisninger, omfang, oppsett og oversiktlighet.

Dersom eiendommen har heftelser/rettigheter i Statsarkivet har megler forsøkt å innhente disse, men på grunn av ovennevnte kan det hende enkelte heftelser/rettigheter ikke er funnet og kontrollert. Kjøper overtar risiko og ansvar knyttet til dette.

Kjøpers undersøkelsesplikt:

Du som kjøper oppfordres til nøye å gjennomgå eiendommen og salgsprospektet før budgivning. Du kan ikke gjøre mangel gjeldende for forhold du kjente eller burde kjenne til da avtalen om kjøp av eiendommen ble inngått. Før du legger inn bud på eiendommen anbefaler vi at du undersøker eiendommen grundig, gjerne i samråd med en autorisert takstmann eller annen sakkyndig.

Heimdal Eiendomsmegling AS anbefaler ikke å legge inn bud på en eiendom usett, dvs. at du inngir bud på en eiendom uten å ha besiktiget eiendommen. Dersom du likevel ønsker å gjøre dette vil dine muligheter for å reklamere mangler overfor selger kunne bli redusert. Når du har overtatt eiendommen plikter du som kjøper å foreta en grundig undersøkelse av eiendommen.

Budgivning:

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Bud kan også gis via e-post eller sms til megler. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser, motbud og aksept. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Unntak fra dette kan gjelde dersom selger er å anse som næringsdrivende.

Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

For øvrig vises til det «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt i salgsoppgaven.
Vi gjør oppmerksom på at interessenter ikke automatisk blir informert om bud.

Hvitvasking av penger:

I henhold til lov om hvitvasking er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer at mistenkelige transaksjoner knyttet til hvitvasking av penger vil bli innrapportert til Økokrim.

Ta gjerne kontakt med oss i Heimdal Eiendomsmegling AS hvis du har spørsmål om dette og andre forhold i forbindelse med din bolighandel.

Tilbehør:

Integrerte hvitevarer som er i kjøkken medfølger med mindre annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven. Øvrige hvitevarer samt løse småapparater medfølger likevel ikke. Vi viser til liste over løsøre og tilbehør som skal følge med eiendommen ved salg utarbeidet av NEF, EFF og ES. Listen ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Hvis det medfølger hvite- og brunevarer i handelen, medfølger disse i den stand de er ved overleveringen av boligen og uten noen form for garantier.

Kontakt megler

Ønsker du gratis verdivurdering eller et uforpliktende salgstilbud? Fyll ut skjemaet under og en av våre meglere vil straks kontakte deg.

Hvordan er nabolaget og hva er i nærheten?

Var ikke dette drømmeboligen?
Se våre andre eiendommer her

Endret: 27.07.2021 17:15