Boligmarkedet i Trøndelag denne sommeren

– Smi mens jernet er varmt!

Denne saken ble først publisert av Adresseavisen Brand Studio

Sommeren er på vei, men boligmarkedet ser ikke ut til å ta ferie. Marius Kvalvik i Heimdal Eiendomsmegling er tydelig i talen: Det er ingen grunn til å vente med boligsalget til høsten - snarere tvert imot.

Marius Kvalvik, fagansvarlig og eiendomsmegler i Heimdal Eiendomsmegling, forteller at boligmarkedet i sommerhalvåret har vært svært bra de siste årene.

Han forteller også at årets boligsommer ser ut til å bli veldig bra.

– Alt ligger til rette for at boligmarkedet i Trøndelag kommer til å være bra også denne sommeren, sier Kvalvik.

SELGE BOLIG? TRYKK HER!

Han forteller at det historisk har vært god fart på sentrumsnære leiligheter i sommermånedene.

– Det blir det nok i år også. Årsaken er blant annet mange tilflyttende studenter og unge personer i etableringsfasen som starter i ny jobb i Trondheim. Denne kjøpegruppen ønsker ofte å bo sentrumsnært, forklarer megleren.

Men han tror også at det kommer til å være konkurranse om andre boligtyper denne sommeren.

– I år tror jeg boligene i familiesegmentet kommer til å være populære. Vi sitter fortsatt med et relativt lavt tilbud av familieboliger, mens etterspørselen i markedet fortsetter å stige, sier Kvalvik.

– Vi er i dag inne i en periode som kan beskrives som «selgers marked». Boligene selges raskt, og i de fleste tilfellene til en svært god pris. Særlig gjelder dette for familieboliger.

Hvis du har tanker om å selge bolig, så har Kvalvik følgende tips til deg:

– Smi mens jernet er varmt! Hvis du har muligheten bør du legge ut boligen for salg så fort som mulig.

– Akkurat nå er vi inne i et sjeldent godt boligmarked. For eksempel i Trondheim er rundt 80 prosent av de solgte boligene i år har gått på prisantydning eller over. Dersom vi ser på Trøndelag i sin helhet, har 74 prosent godt på eller over prisantydning så langt i år legger han til.

Bra for kjøper og selger

Renten har steget en gang i år, og det er varslet at det vil komme ytterligere justeringer på rentefronten i tiden fremover. Kvalvik mener at folk som er på boligjakt har tatt høyde for nettopp det.

– Rentehevingen kommer ikke som et sjokk på folk. Det virker som de er godt forberedt på at den vil gå opp, sier han.

Kvalvik sier at boligprisveksten har vært unormalt høy i Trondheim den siste tiden. Han spår at prisene vil flate ut med tiden, men har fortsatt stor tro på boligmarkedet i fremtiden.

– Målet vårt er at salgsprosessen skal være så bekymringsfri som mulig. Derfor har vi blant annet salgsgaranti. Det vil si at hvis vi ikke får solgt boligen din, så får du heller ingen faktura fra oss. Du kan føle deg trygg når du velger Heimdal Eiendomsmegling, sier Kvalvik.

T08 Ax Q51 UY

– Når prisene etter hvert flater mer ut, går vi inn i det som beskrives som et normalmarked. Dette er et marked som er mer levedyktig over tid, sier han.


For Kvalvik og Heimdal Eiendomsmegling er det viktig at både kjøper og selger sitter igjen med en god følelse etter at handelen er gjort.

– Målet vårt er at salgsprosessen skal være så bekymringsfri som mulig. Derfor har vi blant annet salgsgaranti. Det vil si at hvis vi ikke får solgt boligen din, så får du heller ingen faktura fra oss. Du kan føle deg trygg når du velger Heimdal Eiendomsmegling, sier Kvalvik.

PÅ BOLIGJAKT? TRYKK HER!

Det lille ekstra

Heimdal Eiendomsmegling har tilbudt sine kunder salgsgaranti i nesten 20 år. Det er et av grepene de har tatt for å sørge for at du får et trygt boligsalg.

I tillegg til salgsgaranti, har Heimdal Eiendomsmegling en skreddersydd plan for hver enkelt salgsprosess. Dette skal sørge for at ditt boligsalg oppnår best mulig resultat for nettopp din bolig.

– Det er viktig for oss å kartlegge forventingene til deg som kunde. Vår leveregel er å alltid tilby det lille ekstra. Hva det lille ekstra innebærer vil selvsagt variere fra person til person, sier Kvalvik.

Han forteller at det handler om å kartlegge selgerens forventninger, og bruke Heimdal Eiendomsmeglings lange erfaring for å skape det beste sluttresultatet for deg som selger.

En realistisk pris og boligstyling som fremhever det unike ved din bolig er en selvfølge. Flotte bilder som vekker oppmerksomhet, og markedsføring som gjør boligen din synlig til de rette personene er bare noen av det som ligger bak en god salgsprosess.

– Det er bare å ta kontakt med oss, så skal vi hjelpe deg med et trygt og godt boligsalg, legger han til avslutningsvis.

SKAL DU SELGE BOLIG I SOMMER? TRYKK HER!