Verdivurdering?

Ønsker du gratis verdivurdering eller et uforpliktende salgstilbud? Fyll ut skjemaet under og en av våre meglere vil straks kontakte deg.

Ønsker du å slå av en prat med oss?

Finn nærmeste kontor

Slik foregår kjøp og salg av boliger i koronakrisen

Når en pandemi rammer samfunnet må det strenge tiltak til i alle bransjer for å unngå smittespredning. Her er en oversikt over hva du må forholde deg til hvis du skal kjøpe eller selge bolig i tiden fremover.

Det er flere forholdsregler du bør ta når du skal på visning, ha befaring av boligen eller skal overta en bolig du har kjøpt. Våre meglere mener det er nå man kan ta seg bedre tid både når man skal kjøpe og selge bolig.

Eiendomsmegler Petter Bang Møllersen forteller om viktigheten av å ta virussmitten på alvor under visningene våre.

– I likhet med alle meglere i Norge så har vi ingen fellesvisninger i denne perioden. Vi kjører en visningsperiode fra en uke til ti dager, der interessentene kan booke individuelle visningstidpunkt. Det er kun en interessent per husstand som kan komme på samme visningstidspunkt, forteller Bang Møllersen.

Visninger via Facetime
Meglerne er nøye med å vaske alle aktuelle overflater med antibac før neste individuelle visning.

Vi prøver å tilpasse alle interessentene så godt det lar seg gjøre. Fordelen med individuelle visning er at interessentene får bedre tid alene med megleren. Vi pleier også å ha visninger via Facetime, hvis interessentene er ekstra påpasselig med smittevern eller sitter i karantene, sier Bang Møllersen.

Han forteller også at befaringen kan foregå over Facetime sammen med megleren, men det er ved spesielle tilfeller. Takstmann og fotograf kommer til boligen og gjør jobben på den vanlige måten, men de forsøker i større grad å ta samtaler ute med god avstand.

Det er også viktige forholdsregler å ta ved overtakelsen av ny bolig.

– Hvis de tidligere eierne av boligen har vært i karantene, må selve leiligheten stå tom i 14 dager før overtakelsen av nye eiere. Det er strengt, men dette er viktige tiltak vi gjør for å forhindre smitte.

Ingen stor prisendring
Vi merker at folk er mer reservert i den tiden vi er i nå. Bang Møllersen ser at omsetningen på bruktboligmarkedet har gått ned de siste ukene.

– Tall fra bruktboligmarkedet i Trondheim viser at koronakrisen har gått inn på folk som er på utkikk etter ny bolig, opplyser Bang Møllersen.

Men til tross for at salget av antall boliger har gått ned, er det ingen store endringer på boligprisene.

– Det er lite endring på boligprisene, selv om færre viser interesse nå enn før. De siste ukene ser vi at prisen har gått ned med 500 kroner per kvadrat, med det er et såpass lite avvik at det like gjerne kan være tilfeldig.

3D-visning av boligen
Prisene har eller ikke endret seg stort på nyboligmarkedet. Thomas Løbakk jobber primært med salg av nye boliger. Han opplyser at prisen på nybygg ikke reguleres etter den situasjonen vi er i nå.

– Boligprisene gjenspeiler hva det koster å bygge på den aktuelle tomta. Derfor endres ikke prisen på boligene seg på grunn av færre interessenter, forteller Løbakk.

Løbakk forteller at de strekker seg langt for å gi interessentene det de måtte trenge av info. Det er mange som ikke kan komme på visning, men det har Heimdal Eiendomsmegling funnet en løsning på.

– Vi kjører individuelle visninger for de som kan det, enten personlig - eller via Facetime, men vi tilbyr også 3D-visning av leiligheten for de som vil det. Med en 3D-visning får interessentene «bevege seg» via et 360 graders kamera gjennom rommene, og får et realistisk bilde av hvordan boligen ser ut. Dette er et tiltak vi har startet nå i forbindelsen med koronakrisen, og vil være et digitalt tilbud vi kommer til å bruke enda mer i fremtiden, forteller Løbakk.

Han legger til at det nå er god tilgjengelighet på boliger med fleksibel overtakelse.

– Erfaringsvis er det mange som nå kommer i beita for å skaffe seg ny bolig raskt, eller som ønsker fleksibilitet og trygghet med tanke på salg av eksisterende bolig. Vi har god tilgjengelighet på boliger som er ferdigstilt og vi har mange boliger som er under bygging, forteller Løbakk.


Ønsker du mer informasjon om vår salgsgaranti må du gjerne ta kontakt med oss i Heimdal Eiendomsmegling for en uforpliktende prat.

Publisert 07.04.2020

Tilbake til oversikten

Ønsker du gratis verdivurdering eller et uforpliktende salgstilbud? Fyll ut skjemaet under og en av våre meglere vil straks kontakte deg.