Verdivurdering?

Ønsker du gratis verdivurdering eller et uforpliktende salgstilbud? Fyll ut skjemaet under og en av våre meglere vil straks kontakte deg.

Ønsker du å slå av en prat med oss?

Finn nærmeste kontor

Nå selger vi langt flere boliger enn normalt

Petter Bang Møllersen i Heimdal Eiendomsmegling har tatt et dypdykk i tallene. Statistikken lyver ikke. Boligmarkedet går som en kule. Hvis du er inne på tanken om å selge bolig, kan det være smart å handle kjapt.

2020 har vært et spesielt år på mange måter. Ikke minst i boligmarkedet. Da landet ble stengt i mars – skjedde det samme med boligmarkedet.

Men folk er tilpasningsdyktige og glemmer fort. Høsten 2020 har boligmarkedet i Trondheim slått kraftig tilbake.

- Nå reagerer markedet på en helt annen måte enn det gjorde i mars. Da stoppet det fullstendig opp, men nå ser vi det motsatte – Det selges flere boliger enn vanlig og meglerne våre har flere gode salg. Vi er veldig fornøyde med å se at markedet går så bra som det gjør nå, sier Petter Bang Møllersen, avdelingsleder for nybygg i Heimdal Eiendomsmegling.

Skal du selge bolig? Nå kan du vinne et gratis boligsalg!

Siden juni i år har boligmarkedet pilene for boligmarkedet pekt en vei. Oppover.

- Da løsnet det skikkelig, for å si det slik. Fra juni 2020 til i dag har vi solgt flere boliger sammenlignet med samme periode i fjor, sier Bang Møllersen. Han har sett nærmere på tallene - og de er klare. Hittil har Heimdal Eiendomsmegling solgt 1044 nyboliger i år. I bruktmarkedet er det samme utvikling. 5122 boliger i år, kontra 5022 boliger i 2019. - I tillegg er kvadratprisen også 5,03 prosent høyere i år. Kort fortalt ser høsten ut til å bli langt bedre enn høsten 2019, forteller Bang Møllersen.

Han forteller at det er mange grunner til denne utviklingen. Eiendomsmarkedet er viktig for folk – man trenger et sted å bo. I tillegg er vi tilpasningsdyktige og ble fort vant med den «nye» hverdagen. Men den viktigste grunnen handler om noe helt annet, mener Bang Møllersen.

- Den viktigste faktoren er den lave renta. Uten tvil. Det har blitt vesentlig billigere å ha boliglån, så det er ikke en unaturlig utvikling, sier Bang Møllersen.


Slik blir boligåret 2021

Han tror at det hete boligmarkedet kommer til å fortsette en god stund til.

- 2020 er et spesielt år og markedet har blitt forskjøvet som en følge av det. Det meste tyder på at markedet kommer til å være bedre enn normalt også ut resten av året, sier Bang Møllersen.

Det som også er spesielt for 2020 er at det legges ut færre boliger enn det som selges, påpeker han.

- Vi må tilbake til 2016 for å finne lignende tall. I år har det skjedd over en lengre periode. Noe som igjen har ført til at tilbudssiden er for lav med tanke på etterspørselen i markedet, sier Bang Møllersen og eksemplifiserer det på denne måten:

- I fjor, på samme tidspunkt som nå, var det over 300 flere bruktboliger ute på Finn.no. Konkurransen var større. Det kan være lurt å ha i bakhodet hvis du tenker på å selge boligen din i disse dager.

LES OGSÅ: Slik jobber vi for å få solgt boligen til best mulig pris

Mange som har boligsalg i tankene, venter kanskje til neste år for å legge ut boligen. Det har man ingen grunn til, ifølge Bang Møllersen. Snarere tvert imot.

- Nå som markedet er så bra er det ingen grunn til å vente med boligsalget. Hvis du er i en situasjon der du kan legge ut boligen din før jul, så vil jeg anbefale deg å diskutere dette alternativet med megleren din, sier han.

Bang Møllersen påpeker at det er veldig vanskelig å spå hvordan boligmarkedet kommer til å utvikle seg på lang sikt. Men han har noen tanker på hvordan året 2021 kommer til å utvikle seg.

- Det er svært, svært vanskelig å si. Forhåpentligvis blir det et år med en normal utvikling, der man følger de tradisjonelle banene. Det er slik det ligger an akkurat nå. Hvis det stemmer, vil man få en moderat prisøkning de første åtte-ni månedene av 2021 og en moderat prisnedgang på tampen av året, sier Bang Møllersen.

LES OGSÅ: 5 gode grunner til å starte boligsalgsprossen tidligDerfor er salgsgaranti viktig

Som Bang Møllersen påpeker – selv om boligmarkedet er svært bra nå, så er det vanskelig å spå fremtiden. Derfor er salgsgaranti en ekstra sikkerhet som Heimdal Eiendomsmegling tilbyr.

Hva betyr det? Kort fortalt; hvis boligen ikke blir solgt får du ingen regning i etterkant. Heimdal Eiendomsmegling dekker alle kostnadene.

- Salgsgarantien sørger for økt trygghet for deg som skal selge bolig. Da vet du at du ikke kommer til å tape penger hvis du ikke får solgt. Det gir deg en ekstra trygghetsfølelse i det som kan være en usikker og stressende periode, sier Bang Møllersen.

Vil du vite mer om hvordan salgsgaranti hos Heimdal Eiendomsmegling fungerer? Trykk her!

Og hvis du er inne på tanken om å selge boligen din nå, så har du en ekstra god grunn til å gjøre det:

Nå kan du vinne et gratis boligsalg

Ja, du leste riktig. Skal du selge bolig det neste året, kan du vinne et gratis boligsalg gjennom Heimdal Eiendomsmegling. Det er veldig enkelt.

Trykk her for å lese konkurransevilkårene!

Publisert 12.11.2020

Tilbake til oversikten

Ønsker du gratis verdivurdering eller et uforpliktende salgstilbud? Fyll ut skjemaet under og en av våre meglere vil straks kontakte deg.