Verdivurdering?

Ønsker du gratis verdivurdering eller et uforpliktende salgstilbud? Fyll ut skjemaet under og en av våre meglere vil straks kontakte deg.

Ønsker du å slå av en prat med oss?

Finn nærmeste kontor
Velkommen til Brekktrøa 11 D - et fint rekkehus med god, familievennlig romløsning over fire halvplan. Velkommen til Brekktrøa 11 D - et fint rekkehus med god, familievennlig romløsning over fire halvplan.
Boligen har en vestvendt terrasse og hage som oppleves relativt usjenert. Boligen har en vestvendt terrasse og hage som oppleves relativt usjenert.
Terrassen er ca. 27 kvm og har gode solforhold ettermiddag og kveld. Terrassen er ca. 27 kvm og har gode solforhold ettermiddag og kveld.
Visning avholdes etter booking. Meld deg på via påmeldingsknapp i Finn-annonsen eller kontakt megler. Visning avholdes etter booking. Meld deg på via påmeldingsknapp i Finn-annonsen eller kontakt megler.
Om ønskelig kan man bygge ut terrassen ytterligere, alternativt bruke plassen til f.eks. ei trampoline eller liknende. Om ønskelig kan man bygge ut terrassen ytterligere, alternativt bruke plassen til f.eks. ei trampoline eller liknende.
Boligen har to fine stuer, hvor en har utgang til terrassen. Boligen har to fine stuer, hvor en har utgang til terrassen.
Kjøkkenet har en koselig spiseplass for to foran et vindu med utsikt til hagen. Kjøkkenet har en koselig spiseplass for to foran et vindu med utsikt til hagen.
Kjøkkeninnredningen var ny i 2007 og har gode arbeidsflater og mye oppbevaringsplass. Kjøkkeninnredningen var ny i 2007 og har gode arbeidsflater og mye oppbevaringsplass.
Hvitevarene er integrert og består av koketopp fra 2015, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys. Hvitevarene er integrert og består av koketopp fra 2015, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys.
Stuen/spisestuen er ca. 22 kvm og har skråtak som gir en ekstra romslig følelse. Stuen/spisestuen er ca. 22 kvm og har skråtak som gir en ekstra romslig følelse.
Det er plass til både sofa og spisebord i rommet. Det er plass til både sofa og spisebord i rommet.
Veggene er slette og malt i en nøytral gråfarge. Gelenderet på trappen ble byttet i 2010. Veggene er slette og malt i en nøytral gråfarge. Gelenderet på trappen ble byttet i 2010.
På fjerde og øverste plan er det ytterligere en stue på ca. 20 kvm, med et koselig ildsted. På fjerde og øverste plan er det ytterligere en stue på ca. 20 kvm, med et koselig ildsted.
Stuen har parkett, gråmalte vegger og god plass til sofagruppe og godstoler. Stuen har parkett, gråmalte vegger og god plass til sofagruppe og godstoler.
Stuen har fine vindusløsninger som gir god utsikt mot jordbruksland på andre siden av Gaula. Stuen har fine vindusløsninger som gir god utsikt mot jordbruksland på andre siden av Gaula.
Boligen ligger i et stille og rolig område med kort vei til bussholdeplass, skoler, barnehager og Melhus sentrum. Boligen ligger i et stille og rolig område med kort vei til bussholdeplass, skoler, barnehager og Melhus sentrum.
Fra stuevinduene har du langstrakte utsiktsforhold, xu ser bl.a. mot Heimdalsmyra. Fra stuevinduene har du langstrakte utsiktsforhold, xu ser bl.a. mot Heimdalsmyra.
På sommeren benyttes stuen/spisestuen aller mest, mens peisestuen er en favoritt når høst og vinter melder sin ankomst. På sommeren benyttes stuen/spisestuen aller mest, mens peisestuen er en favoritt når høst og vinter melder sin ankomst.
Du ser også Vassfjellet fra stuevinduene. Du ser også Vassfjellet fra stuevinduene.
Den ene veggen i peisestua er malt med Jotun revive, en mineralmaling som gir en betongaktig effekt. Den ene veggen i peisestua er malt med Jotun revive, en mineralmaling som gir en betongaktig effekt.
Boligen har tre soverom og et innredet rom. Boligen har tre soverom og et innredet rom.
Soverommet på øvre plan har garderobeløsning bak forheng. Soverommet på øvre plan har garderobeløsning bak forheng.
Smakfulle farger og godt lysinnslipp gjør boligen tiltalende. Den er oppgradert i senere år med bl.a. nytt sikringsskap. Smakfulle farger og godt lysinnslipp gjør boligen tiltalende. Den er oppgradert i senere år med bl.a. nytt sikringsskap.
Boligen har inngang på plan to, stue/spisestue og kjøkken på plan tre, samt peisestue og et soverom på plan fire. Boligen har inngang på plan to, stue/spisestue og kjøkken på plan tre, samt peisestue og et soverom på plan fire.
Vindfanget har grå gulvfliser, gulvvarme og god plass til jakker og sko. I gangen innenfor er det samme type gulvfliser. Vindfanget har grå gulvfliser, gulvvarme og god plass til jakker og sko. I gangen innenfor er det samme type gulvfliser.
To av soverommene er ca. 12,5 kvm store og ett er ca. 7 kvm. To av soverommene er ca. 12,5 kvm store og ett er ca. 7 kvm.
Det er klesskap på to av soverommene og skyvedørsgarderobe i gang på nedre plan. Det er klesskap på to av soverommene og skyvedørsgarderobe i gang på nedre plan.
I gangen er det en Jøtul peisovn som gir god varme og en ekstra hyggelig velkomst. I gangen er det en Jøtul peisovn som gir god varme og en ekstra hyggelig velkomst.
Det minste soverommet har en fondvegg med en stilig tapet av teglstein. Det minste soverommet har en fondvegg med en stilig tapet av teglstein.
Wc-rommet har toalett, servant med skap og speil med overlys. Rommet er ca. 2 kvm og ble oppgradert i 2014. Wc-rommet har toalett, servant med skap og speil med overlys. Rommet er ca. 2 kvm og ble oppgradert i 2014.
Badet er ca. 5 kvm og har fliser, gulvvarme, innfliset badekar og nedsenket dusjsone. Badet er ca. 5 kvm og har fliser, gulvvarme, innfliset badekar og nedsenket dusjsone.
Badet ble oppgradert i 2008. Det er mekanisk avtrekk med tilluft i rommet. Badet ble oppgradert i 2008. Det er mekanisk avtrekk med tilluft i rommet.
Gangen på nedre plan har en skyvedørsgarderobe med speilfronter. Det er også en stor bod på ca. 6 kvm i samme etasje. Gangen på nedre plan har en skyvedørsgarderobe med speilfronter. Det er også en stor bod på ca. 6 kvm i samme etasje.
Vaskerommet er praktisk innredet med skyllekum i stål, varmtvannsbereder og opplegg for vaskesøyle. Gulvet har fliser. Vaskerommet er praktisk innredet med skyllekum i stål, varmtvannsbereder og opplegg for vaskesøyle. Gulvet har fliser.
Boligen har et innredet rom som er benyttet som gjesterom. Boligen har et innredet rom som er benyttet som gjesterom.
Kanskje er det her hjemmekontoret skal være? Kanskje er det her hjemmekontoret skal være?
Det har blitt opparbeidet en parkeringsplass i ved inngangspartiet på boligen, her er det også lagt opp en stikkontakt for lading av elbil. Det har blitt opparbeidet en parkeringsplass i ved inngangspartiet på boligen, her er det også lagt opp en stikkontakt for lading av elbil.
Plantegning Plantegning
Synke oppdrag | Stor Json | Mini Json
3 370 000,-
Del:
Pent rekkehus over 4 halvplan | Solfylte uteplasser og koselig hage med frukttre | Garasje | To stuer | Tre soverom
3 370 000,-

Kjøpt

  • 125 m2
  • 3 soverom
  • Rekkehus

Melhus

Pent rekkehus over 4 halvplan | Solfylte uteplasser og koselig hage med frukttre | Garasje | To stuer | Tre soverom

Prisinformasjon

Prisantydning
3 370 000,-
Kommunale avgifter
13 997,-
Totalpris
3 465 320,-

Areal & byggeår

Primærrom
125 m2
Bruttoareal
142 m2
Bruksareal
132 m2
 
Tomt
176 m2
Byggeår
1975
Energimerking
E

Brekktrøa 11D

Eiendomstype:

Rekkehus

Eierform:

Selveier

Prisantydning:

3 370 000,-

Totalpris inkludert omkostninger:

kr 3 370 000,– (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 585,– (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,– (Tingl.gebyr skjøte)
kr 84 250,– (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 85 420,– (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 3 455 420,– (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 900,– (Boligkjøperforsikring Legal 24 (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 3 465 320,– (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Kommunale avgifter:

13 997,- pr. År

Arealer:

Arealoppmåling er foretatt av takstmann etter bransjestandarden "Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling av boliger". Retningslinjene har NS 3940:2012 som utgangspunkt, men inneholder presiseringer for arealbegreper og definisjoner i forbindelse med arealmåling.

De forskjellige rom i boligen er beskrevet etter dagens bruk av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken av rommet kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Benevnelsen av de enkelte rom fastsettes etter skjønn fra takstmannen.

Primærrom: 125 kvm
Bruksareal: 132 kvm
Bruttoareal: 142 kvm

Soverom:

3

Byggeår:

1975

Energiklasse:

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter E

Tomt:

176 kvm

Finn.no: Lokalområde:

MELHUS/GIMSE

Adresse:

Brekktrøa 11D
7227 Gimse

Betegnelse:

Gnr. 36 bnr. 122 orgnr. 912183432 i Melhus kommune

Type eiendom:

Rekkehus

Tomt:

Eiet tomt

Parkering:

Det disponeres garasje i rekke og det er oppstillingsplass foran huset til en liten/mellomstor bil. På enden av rekka og ved garasjen er det fellesparkering.

Velforening:

Eiendommen er medlem i veilag. Det betales p.t en årlig avgift på kr. 1 000,- som går til brøyting.

Meglers vurdering:

Brekktrøa 11 D er et pent rekkehus med god romløsning over fire halvplan. Boligen ligger i et barnevennlig, rolig område, og har en koselig, relativt usjenert hage og terrasse med sol ettermiddag og kveld. Det medfølger garasje i rekke og det er oppstillingsplass foran inngangspartiet. Boligen er oppgradert gjennom årene og fremstår som tiltalende med fine farger.

Generelt om eiendommen
- Rekkehus over fire halvplan.
- Byggeår er 1975.
- Garasje i rekke, ca. 15,5 kvm.
- Oppstillingsplass ved bolig.
- Vestvendt terrasse og hage.
- Sol morgen, ettermiddag og kveld.
- Stue/spisestue med varmepumpe.
- Stue med åpen peis.
- God skap- og benkeplass i kjøkken.
- Integrerte hvitevarer.
- Bad med badekar og dusjsone.
- Ekstra wc-rom og vaskerom.
- Tre soverom, to med klesskap.
- Innredet rom og innvendig bod.

Spesielle kvaliteter/oppgraderinger
- Nytt sikringsskap i 2018.
- Nye innerdører på soverom plan én i 2017.
- Utvendig kledning malt i 2017.
- Platetopp i kjøkken skiftet i 2015.
- Oppgradering av toalettrom i 2014.
- Ny takstige i 2011.
- Nytt gelender i trapp i 2010.
- Ny varmepumpe i 2010.
- Ny ytterdør i 2009.
- Oppgradering av bad i 2008.
- Nye glass/vinduer i 2008.
- Glass på verandadør skiftet i 2008.
- Ny kjøkkeninnredning i ca. 2007.

Teknisk
- Sikringsskap med automatsikringer.
- Varmtvannsbereder på 200 liter.
- Mekanisk avtrekk med tilluft på bad.

Beliggenhet:

Rekkehuset ligger i et stille og veletablert boligområde på Gimse/Brekktrøa i Melhus kommune. Fra eiendommen er det gangavstand til Gimse barneskole, Gimse ungdomsskole og Melhus videregående skole, som ligger ved siden av hverandre. Det er planlagt å bygge helt ny barneskole, og idrettsanlegg. Byggestart var i 2019, og skolen skal stå ferdig i 2022. Inntil da vil en del av elevene gå på Brekkåsen barneskole, som ligger 2,2 km fra boligen.

Kollektivtilbudet på Gimse består av buss. Nærmeste holdeplass er Trøndertun som ligger ca. 320 meter unna. Det er ca. 4 min med bil til Melhus skysstasjon. Brekkåsen stadion med to fotballbaner ligger like ved barneskolen. Videre er det kort vei til Melhushallen, svømmehall, lysløype, skiløyper og treningssenter.

Eiendommen ligger nær fine turmuligheter i Gimsemarka. Ellers kan Våttåsen, Sjetnemarka og Vassfjellet by på varierte tur- og friluftsområder. Cuba, Ånøya og Øysand er populære badeplasser.

Rema 1000 Gaula, Extra Melhus og Rema 1000 Melhus torg er nærmeste dagligvarebutikker. Ønsker du ytterligere servicetilbud har Melhustorget et variert utvalg av butikker. City Syd på Tiller og Trondheim sentrum ligger også godt innen rekkevidde via offentlig kommunikasjon og bil.

Visning:

På annonsert tidspunkt eller etter nærmere avtale med megler. Send gjerne tekstmelding, e-post eller ring dersom ikke oppsatt tidspunkt passer for deg.

Adkomst:

Det vil bli skiltet i regi av Heimdal Eiendomsmegling ved annonsert fellesvisning.

Byggemåte:

Rekkehus er oppført i 4 halvplan. Grunnmur er oppført i støpt betong. Veggkonstruksjon er oppført i bindingsverk, utvendig kledd med en kombinasjon av stående og liggende trepanel, samt innslag av fasadeplater. Taket har saltaksform, tekket med metallplater. Etasjeskille er et trebjelkelag/ stubbloft. Vinduer med 2-lags isolerglass.

Innhold:

Arealfordeling per etasje:
Primærrom (P-ROM) halvplan 1/2: 57 kvm - Vindfang, gang, vaskerom, bad, innredet-rom, toalett og 2 soverom.
Primærrom (P-ROM) halvplan 3/4: 68 kvm - Stue, kjøkken, spisestue og soverom.
Primærrom (P-ROM) totalt: 125 kvm

Sekundærrom (S-ROM) halvplan 1/2: 7 kvm - Bod.
Sekundærrom (S-ROM) halvplan 3/4: 0 kvm
Sekundærrom (S-ROM) totalt: 7 kvm

Bruksareal (BRA) halvplan 1/2: 64 kvm
Bruksareal (BRA) halvplan 3/4: 68 kvm
Bruksareal (BRA) totalt: 132 kvm

Standard:

Vindfang og gang: Boligen har et østvendt inngangsparti på plan to, med morgensol på trappa. Inne i boligen ønskes du velkommen til et praktisk vindfang med fliser og lysmalte vegger. Det er montert hattehylle og det er god plass til skohylle.

Fra vindfanget er det dør inn til en gang med samme type fliser på gulvet. Veggene har derimot en mønstrete, fin tapet. Gangen er utstyrt med en Jøtul peisovn som gir en ekstra varm velkomst. Fra gangen er det trapp ned til en stor, flislagt gang på nedre plan, med skyvedørsgarderobe med speilfronter.

To innbydende stuer: Boligen har en fin stue/spisestue i tilknytning til kjøkkenet og en koselig peisestue. Stuen/spisestuen er ca. 22 kvm og har ekstra takhøyde, gråmalte vegger og parkett på gulvet. Det er god plass til både spisebord og hjørnesofa i rommet, og en varmepumpe sørger for god temperatur gjennom alle årstider. Videre har stuen et stort vindu som gir godt lysinnslipp og en balkongdør som fører ut til en vestvendt markterrasse og hage med plen.

Et halvplan opp fra stuen/spisestuen ligger peisestuen; et lyst, trivelig oppholdsrom med en åpen peis som gir ekstra hygge på kalde dager. Stuen har parkett, hvitmalte panelvegger og en malt vegg med betongeffekt. Rommet har fine vindusløsninger og god plass til sofagruppe og godstoler.

Kjøkken: Kjøkkenet har en fin, klassisk innredning med god skapplass og fine arbeidsflater. Foran vindu med utsikt mot hagen fungerer den ene kjøkkenbenken som spiseplass for en eller to.

Kjøkkeninnredningen har lyse, profilfreste fronter, vitrineskap, laminatbenkeplater og hvit oppvaskkum. Koketopp, stekeovn, oppvaskmaskin og kjøl/frys er integrert, og over koketoppen er det ventilator i sort hette. Innredningen er fra 2007 og koketoppen fra 2015.

Bad/wc/vaskerom: Boligen har bad, wc-rom og vaskerom. Wc-rommet ligger på inngangsplan og har sjakkmønstret belegg på gulvet og malte panelplater på veggene. Rommet har gulvfestet toalett, servantskap med heldekkende servant og speil med overlys.

Badet er ca. 5 kvm og er utstyrt med både badekar og en nedsenket dusjsone. Rommet har mosaikkfliser på gulvet og hvite fliser på veggene. Badekaret er innmurt og har flislagt front. Videre har badet vegghengt toalett, servantskap med heldekkende servant, to skuffeseksjoner og et stort speil med overlys. Det er varmekabler i gulvet og avtrekksvifte i veggen.

Vaskerom: Vaskerommet har terrakottafargede fliser på gulvet og lysmalte vegger. Rommet har skyllekum i stål, varmtvannsbereder og opplegg for vaskemaskin og tørketrommel i søyleløsning.

Soverom og garderobe: Boligen har to store soverom på ca. 12,5 kvm og ett litt mindre på ca. 7 kvm. To av soverommene ligger på inngangsplan og begge er utstyrt med klesskap. Ett av soverommene har tapet med teglstein på den ene veggen. Soverommet som ligger på øvre plan har garderobeløsning bak forheng. Boligen har ellers et innredet rom på nedre plan og mye lagringsplass i en stor bod.

Oppvarming:

Boligen har elektrisk oppvarming med varmepumpe, varmekabler og panelovner. I tillegg er det vedfyring i peisovn og åpen peis.

Vei, vann og kloakk:

Offentlig vann og avløp via private stikkanlegg. Privat vei.

Tilstandsrapport/konklusjon fra takstmann:

Rapporten er utarbeidet av Rune Normannseth i Takst-Forum den 07.09.21.

Boligen er oppført av normalt solide materialer fra byggeåret og ingen strakstiltak vurderes å være påkrevd. Bad kan likevel vies ekstra oppmerksomhet. Utover enkelte oppgraderinger har boligen enkelte bygningsdeler som har oppnådd halvparten av forventet levetid. For videre omtale se rapportsammendrag og respektive punkter i rapporten.

Alle bygningsdeler angitt med tilstandsgrad TG2, TG3 eller TGiU (ikke undersøkt) er angitt i rapportsammendraget. Ytterligere opplysninger er gitt i hovedrapporten.

Boligselgerforsikring:

Selger har tegnet boligselgerforsikring og har utarbeidet egenerklæring i forbindelse med dette. Kjøper plikter seg til å gjøre seg kjent med denne før budgivning/kjøp. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Overtakelse:

Etter avtale med selger

Brukstillatelse/ferdigattest:

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for eiendommen datert 01.12.1975. I saker hvor det er innhentet midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 01.01.1998, vil det ikke bli krevd at ferdigattest innhentes i ettertid for å få en nødvendig avslutning av saken. Se for øvrig vedlagte infoskriv vedr. krav til ferdigattest etter plan- og bygningsloven.

Tinglyste heftelser/rettigheter:

Heftelser:
1976/1413-2/65 Best. om vann/kloakkledn.
02.04.1976
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Med flere bestemmelser

Rettigheter:
Ingen rettigheter registrert på eiendommen.

Reguleringsplan:

Eiendommen ligger i et område regulert av kommuneplanens arealdel 2013 til 2025, blant annet til bolig. Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner med bestemmelser mm. kan fås ved henvendelse til megler. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse.

Selger kommenterer blant annet følgende i sin egenerklæring: I området ved Tambartun er er det planlagt utbygging. Dette kan bl.a. medføre at noe av den nærliggende skogen forvinner.

Info kommunale avgifter:

Til kommunen betales:
Vann: kr. 3 609,-
Avløp: kr. 5 100,-
Eiendomsskatt: kr. 1055,-

Til Gauldal brann og redning betales:
Årsgebyr: kr. 687,-

Til ReMidt betales:
Renovasjon: kr. 3 545,-

Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen, samt med bakgrunn i forbruk.

Formuesverdi:

Formuesverdi primær kr. 729 644,- for inntektsåret 2019. Formuesverdi sekundær kr. 2 626 717,-.

Adgang til utleie:

Det er kun én bruksenhet i boligen. Boligen kan fritt utleies.

Meglers vederlag:

Oppdragsgiver betaler 1% i meglerprovisjon, tilretteleggingsgebyr med kr 15 000,-, oppgjørsgebyr med kr 3 750,-, fellesvisninger med kr 1 990,- og markedsføringspakke med kr 7 475,-.

Oppdragsgiver betaler tilrettelegging, avholdte visninger, direkte utlegg og markedsføring uavhengig av om handel kommer i stand eller ikke.

Oppdragsansvarlig:

Fagansvarlig/Eiendomsmegler: Marius Kvalvik
Mobil: 46 30 00 46
E-post: [email protected]

Foretak: Heimdal Eiendomsmegling AS
Org.nr: 976232909
Adresse: Hans Michelsens veg 10, 7080 Heimdal

Økonomisk rådgivning:

Heimdal Eiendomsmegling AS kan gjennom Melhusbanken tilby økonomisk rådgivning.

Diverse opplysninger:

Dagens bruk av eiendommen er kontrollert opp mot tegninger mottatt fra kommunen. I halvplan 1 og to er innredet rom, gang og vaskerom inntegnet som bod. Bad er utvidet mot inntegnet disponibelt rom. Gang er utvidet mot WC.

Det gjøres oppmerksom på at bruksendring fra sekundærrom til rom for varig opphold/primærrom er et søknadspliktig tiltak. Bruksendringen er ikke omsøkt eller godkjent. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til dette. Konf. megler.

Det foreligger ingen skriftlig avtale knyttet til at garasjen er tilknyttet boligen. Garasjen står på tomt som eies av Melhus kommune (gnr. 36, bnr. 43), hvor denne tomt også omfatter internveier og fellesområder. Selger fikk tildelt garasje ved erverv, og har benyttet den siden. Kjøper overtar risiko og ansvar knyttet til nevnte forhold, og anbefales videre at kjøper innhenter skriftlig avtale dersom det er mulig.

Nyttig informasjon:

Megler prøver så langt som mulig å holde interessenter orientert om bud på eiendommen. Budvarsel krever skriftlig samtykke fra mottaker. Vi kan imidlertid ikke gi noen garanti for at alle interessenter blir kontaktet ved budgivning.

Vi oppfordrer til å legge inn bud på eiendommen i god tid før budfristen. Dersom du mot formodning ikke mottar informasjon om bud på eiendommen, oppfordrer vi til å selv ta direkte kontakt med megleren. Prospektet er gjennomlest og godkjent av selger.

Avhendingsloven §3-9:

Denne eiendommen selges "som den er" ved kjøpers besiktigelse jfr. avhendingslovens § 3-9. Dette innebærer at avhendingslovens bestemmelser om kjøpers reklamasjonsrett på feil og mangler fravikes til ugunst for kjøper. Dette forbeholdet begrenser kjøpers reklamasjonsrett til å omfatte vesentlige mangler. Vesentlighetskravet ved feil og mangler gjelder imidlertid ikke dersom kjøperen ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selgeren kjente eller måtte kjenne til, og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få.

Dette gjelder bare dersom det ville ha virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer «innen rimelig tid» overfor selger/boligselgerforsikringsselskapet. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart.

Boligkjøperforsikring:

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene.

Les om denne på www.soderbergpartners.no og ta gjerne kontakt med oss for ytterligere informasjon

Tinglysing av skjøte:

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier når handelen er sluttet. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, skal det tas forbehold om dette i budskjema.

Hovedbøl:

Dersom eiendommen er skilt ut fra en annen (såkalt hovedbøl) er det mulig at det er tinglyst rettigheter eller forpliktelser knyttet til eiendommen i form av erklæringer og/eller avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen.

Statsarkivet:

Eiendommen kan ha eldre heftelser/rettigheter som er lagret i Statsarkivet i stedet for hos Kartverket. Slike heftelser må innhentes manuelt fra Statsarkivet, og kan være vanskelig å finne på grunn av blant annet manglende henvisninger, omfang, oppsett og oversiktlighet.

Dersom eiendommen har heftelser/rettigheter i Statsarkivet har megler forsøkt å innhente disse, men på grunn av ovennevnte kan det hende enkelte heftelser/rettigheter ikke er funnet og kontrollert. Kjøper overtar risiko og ansvar knyttet til dette.

Kjøpers undersøkelsesplikt:

Du som kjøper oppfordres til nøye å gjennomgå eiendommen og salgsprospektet før budgivning. Du kan ikke gjøre mangel gjeldende for forhold du kjente eller burde kjenne til da avtalen om kjøp av eiendommen ble inngått. Før du legger inn bud på eiendommen anbefaler vi at du undersøker eiendommen grundig, gjerne i samråd med en autorisert takstmann eller annen sakkyndig.

Heimdal Eiendomsmegling AS anbefaler ikke å legge inn bud på en eiendom usett, dvs. at du inngir bud på en eiendom uten å ha besiktiget eiendommen. Dersom du likevel ønsker å gjøre dette vil dine muligheter for å reklamere mangler overfor selger kunne bli redusert. Når du har overtatt eiendommen plikter du som kjøper å foreta en grundig undersøkelse av eiendommen.

Budgivning:

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Bud kan også gis via e-post eller sms til megler. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser, motbud og aksept. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Unntak fra dette kan gjelde dersom selger er å anse som næringsdrivende.

Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involvertei budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

For øvrig vises til det «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt i salgsoppgaven.
Vi gjør oppmerksom på at interessenter ikke automatisk blir informert om bud.

Kjøper er utenlandsk statsborger:

Dersom kjøper er utenlandsk statsborger kreves det at vedkommende har D-nummer til erstatning for norsk personnummer. Søknad om D-nummer sendes til Kartverket samtidig med innsending av skjøtet for tinglysing. Kartverket oppbevarer skjøtet inntil kjøper har fått D-nummer av skatteetaten. Skjøtet vil bli tinglyst så snart Kartverket har mottatt kjøpers D-nummer fra Skatteetaten.

Søknad om D-nummer i forbindelse med tinglysing av skjøte kan medføre at oppgjør og utbetaling til selger blir forsinket. Kjøper må i disse tilfellene ta forbehold i bud om at D-nummer blir gitt, samt at dette kan medføre forsinket utbetaling til selger.
Kontakt megler for informasjon før budgivning.

Hvitvasking av penger:

I henhold til lov om hvitvasking er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer at mistenkelige transaksjoner knyttet til hvitvasking av penger vil bli innrapportert til Økokrim.

Ta gjerne kontakt med oss i Heimdal Eiendomsmegling AS hvis du har spørsmål om dette og andre forhold i forbindelse med din bolighandel.

Tilbehør:

Integrerte hvitevarer som er i kjøkken medfølger med mindre annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven. Øvrige hvitevarer samt løse småapparater medfølger likevel ikke. Vi viser til liste over løsøre og tilbehør som skal følge med eiendommen ved salg utarbeidet av NEF, EFF og ES. Listen ligger vedlagt i salgsoppgaven.

Hvis det medfølger hvite- og brunevarer i handelen, medfølger disse i den stand de er ved overleveringen av boligen og uten noen form for garantier.

Kontakt megler

Ønsker du gratis verdivurdering eller et uforpliktende salgstilbud? Fyll ut skjemaet under og en av våre meglere vil straks kontakte deg.

Hvordan er nabolaget og hva er i nærheten?

Var ikke dette drømmeboligen?
Se våre andre eiendommer her

Endret: 13.10.2021 08:12