Verdivurdering?

Ønsker du gratis verdivurdering eller et uforpliktende salgstilbud? Fyll ut skjemaet under og en av våre meglere vil straks kontakte deg.

Ønsker du å slå av en prat med oss?

Finn nærmeste kontor
Velkommen til Skavdalsveien 72/74 - En svært innholdsrik eiendom på hele 332 mål som bare må oppleves! Velkommen til Skavdalsveien 72/74 - En svært innholdsrik eiendom på hele 332 mål som bare må oppleves!
Her kan du bli den nye eieren av en fantastisk landbrukseiendom med to boliger, stall, vedskjul, ridebane på 30*60 meter og flere ride- og treningsveier. Her kan du bli den nye eieren av en fantastisk landbrukseiendom med to boliger, stall, vedskjul, ridebane på 30*60 meter og flere ride- og treningsveier.
Eneboligen og trønderlånet ligger ca. 50 m. unna hverandre, med en gruslagt sti mellom husene. Eneboligen og trønderlånet ligger ca. 50 m. unna hverandre, med en gruslagt sti mellom husene.
Hele eiendommen har en nøye og pent opparbeidet uteområde, noe selger har satt stor pris på. Hele eiendommen har en nøye og pent opparbeidet uteområde, noe selger har satt stor pris på.
Eiendommen har en svært landlig og idyllisk beliggenhet ved Eidsvatnet, ca. 3 km. fra Botngård. Eiendommen har en svært landlig og idyllisk beliggenhet ved Eidsvatnet, ca. 3 km. fra Botngård.
Eiendommen består av totalt fire bygninger, derav en flott og nyere enebolig, velholdt trønderlån, stall og vedskjul. Eiendommen består av totalt fire bygninger, derav en flott og nyere enebolig, velholdt trønderlån, stall og vedskjul.
Trøndelånet (Skavdalsveien 74) går helt tilbake til 1855, har i senere tid blitt totalrenovert og satt i stand. Trøndelånet (Skavdalsveien 74) går helt tilbake til 1855, har i senere tid blitt totalrenovert og satt i stand.
Trønderlånet er på totalt 186 kvm. og går over to etasjer pluss kjeller. Trønderlånet er på totalt 186 kvm. og går over to etasjer pluss kjeller.
Skavdalsveien 72 består av en enebolig fra 1992 med et BRA på 131 kvm, Skavdalsveien 72 består av en enebolig fra 1992 med et BRA på 131 kvm,
Her får man pen stue, delikat kjøkken, tre gode soverom, flott bad og vaskerom, og gode solforhold fra terrassen. Her får man pen stue, delikat kjøkken, tre gode soverom, flott bad og vaskerom, og gode solforhold fra terrassen.
Man får et svært opparbeidet uteområdet og fantastiske solforhold. Man får et svært opparbeidet uteområdet og fantastiske solforhold.
Selger har satt svært stor pris på sin botid ved eiendommen, og vil spesielt trekke frem den unike beliggenheten. Selger har satt svært stor pris på sin botid ved eiendommen, og vil spesielt trekke frem den unike beliggenheten.
Flott opparbeidet uteområdet preger hele eiendommen. Flott opparbeidet uteområdet preger hele eiendommen.
Det store kjøkkenvinduet slipper inn godt med naturlig sollys. Det store kjøkkenvinduet slipper inn godt med naturlig sollys.
Kjøkkenet er på 16 kvm, og har fått TG-1 av takstmann. Kjøkkenet er på 16 kvm, og har fått TG-1 av takstmann.
Velkommen inn! Stuen i eneboligen er på 30,5 kvm, og fremstår svært innbydende. Velkommen inn! Stuen i eneboligen er på 30,5 kvm, og fremstår svært innbydende.
Her får du god plass til flere møbelseksjoner. Her får du god plass til flere møbelseksjoner.
Den stilfulle peisen gir stuen et flott preg, samt reduserte energikostnader. Den stilfulle peisen gir stuen et flott preg, samt reduserte energikostnader.
Detaljbilde - stue Detaljbilde - stue
Badet ble renovert i 2018 og har flis på gulv og vegg. Badet ble renovert i 2018 og har flis på gulv og vegg.
Her får man baderomsinnteriør i heltre. Her får man baderomsinnteriør i heltre.
Fra eneboligen er det kort vei opp til trønderlånet. Fra eneboligen er det kort vei opp til trønderlånet.
Utenfor inngangspartiet til lånet får du et flott steinbelagt uteområde. Utenfor inngangspartiet til lånet får du et flott steinbelagt uteområde.
I trønderlånets 1.etasje finner man romslig stue og kjøkken, bad og soverom I trønderlånets 1.etasje finner man romslig stue og kjøkken, bad og soverom
Kjøkkenet er på 15 kvm, og er i god stand. Kjøkkenet er på 15 kvm, og er i god stand.
I 2.etasje finner man ytterligere fire soverom. I 2.etasje finner man ytterligere fire soverom.
Boligen har totalt tre soverom. Det største er på 13,5 kvm. Boligen har totalt tre soverom. Det største er på 13,5 kvm.
Eget separat vaskerom. Eget separat vaskerom.
Skavdalsveien 72/74 har en svært pen og landlig beliggenhet i et rolig område Skavdalsveien 72/74 har en svært pen og landlig beliggenhet i et rolig område
På eiendommen har du også en garasje / vedskjul. På eiendommen har du også en garasje / vedskjul.
Du finner også et fjøs med godt med stallplasser. Selger har drevet med hestehold, så her får du både staller, ridebane og rideløype på eiendommen. Du finner også et fjøs med godt med stallplasser. Selger har drevet med hestehold, så her får du både staller, ridebane og rideløype på eiendommen.
Eier har drevet med hest, så her ligger alt tilrettelagt for det. Eier har drevet med hest, så her ligger alt tilrettelagt for det.
Flott utsikt mot Eidsvatnet Flott utsikt mot Eidsvatnet
Nede ved Eidsvatnet har du muligheten for bading og båtliv. Her finner du også et fredet område, da det er et svært rikt fugle - og dyreliv. Nede ved Eidsvatnet har du muligheten for bading og båtliv. Her finner du også et fredet område, da det er et svært rikt fugle - og dyreliv.
Her får du en unik mulighet til å bli den nye eieren en svært flott og gjennomført landbrukseiendom. Her får du en unik mulighet til å bli den nye eieren en svært flott og gjennomført landbrukseiendom.
Synke oppdrag | Stor Json | Mini Json
4 790 000,-
Del:
Særdeles flott landbrukseiendom med idyllisk beliggenhet | Stor tomt på 332 mål | 2 adskilte boliger | Anlagt ridebane
4 790 000,-

Kjøpt

  • 128 m2
  • 3 soverom
  • Landbrukseiendom

Ørland - Bjugn

Særdeles flott landbrukseiendom med idyllisk beliggenhet | Stor tomt på 332 mål | 2 adskilte boliger | Anlagt ridebane

Prisinformasjon

Prisantydning
4 790 000,-
Kommunale avgifter
23 604,-
Totalpris
4 951 070,-

Areal & byggeår

Primærrom
128 m2
Bruttoareal
141 m2
Bruksareal
131 m2
 
Tomt
332 725 m2
Byggeår
1992
Energimerking
E

Skavdalsveien 72/74

Eiendomstype:

Landbrukseiendom

Eierform:

Selveier

Prisantydning:

4 790 000,-

Totalpris inkludert omkostninger:

4 790 000,- (Prisantydning)

Omkostninger
9 900,- (Boligkjøperforsikring Legal 24 (valgfritt))
585,- (Tingl.gebyr pantedokument)
585,- (Tingl.gebyr skjøte)
150 000,- (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
161 070,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
4 951 070,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Kommunale avgifter:

23 604,- pr. År

Arealer:

Arealoppmåling er foretatt av takstmann etter bransjestandarden "Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling av boliger". Retningslinjene har NS 3940:2012 som utgangspunkt, men inneholder presiseringer for arealbegreper og definisjoner i forbindelse med arealmåling. De forskjellige rom i boligen er beskrevet etter dagens bruk av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken av rommet kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Benevnelsen av de enkelte rom fastsettes etter skjønn fra takstmannen.
Skavdalsveien 72: Primærrom: 128 kvm, Bruksareal: 131 kvm, Bruttoareal: 141 kvm. Skavdalsveien 74: Primærrom: 154 kvm, Bruksareal: 186 kvm, Bruttoareal: 202 kvm.

Soverom:

Skavdalsveien 72: 3
Skavdalsveien 74: 5

Byggeår:

Skavdalsveien 72: 1992
Skavdalsveien 74: 1855

Energiklasse:

Skavdalsveien 72: Gul E
Skavdalsveien 74: Oransje G

Tomt:

332725 kvm. Det totale tomteareal går over to matrikler, og fordeles følgende:
Gnr. 27, bnr. 5: 303 921,2 kvm som i følge NIBIO Gårdskart består av 60,0 dekar fulldyrka jord, 0,1 dekar innmarksbeite, 152,8 dekar produktiv skog, 87,9 dekar annet markslag og 3,1 dekar bebygd/samf./vann/bre.

Gnr. 27, bnr. 16: 28 803,9 kvm som i følge NIBIO Gårdskart består av 21,5 dekar fulldyrka jord, 2,0 dekar innmarksbeite, 3,1 dekar annet markslag og 2,2 dekar bebygd/samf./vann/bre.

Finn.no: Lokalområde:

Botngård

Adresse:

Skavdalsveien 72/74
7160 Bjugn

Betegnelse:

Gnr. 27 bnr. 5 og 16 i Ørland kommune

Type eiendom:

Landbrukseiendom

Tomt:

Eiet tomt

Parkering:

Parkering i garasje, samt godt med oppstillingsplasser på egen tomt.

Meglers vurdering:

Velkommen til Skavdalsveien 72/74 - En svært innholdsrik eiendom med en flott enebolig, innholdsrikt trønderlån, stor stall med garasje og en tomt på hele 332 mål. Her får man den ultimate småbruksdrømmen! Medfølgende eiendommen vil du også tilhørende jaktrettigheter.

Skavdalsveien 72 består av en enebolig fra 1992 med et BRA på 131 kvm. Her får man pen stue, delikat kjøkken, tre gode soverom, flott bad og vaskerom, og gode solforhold fra terrassen.

Skavdalsveien 74 er et trøndelån som går helt tilbake til 1855, men som senere har blitt renovert og satt i stand. Boligen er på totalt 186kvm BRA, og går over to etasjer pluss kjeller. I boligens 1.etasje finner man romslig stue og kjøkken, bad og soverom. I 2.etasje finner man ytterligere fire soverom.

Eiendommen ligger svært idyllisk til innerst i Skavdalsveien, og grenser til flotte Eidsvatnet.

Kvaliteter å merke seg:
- Landlig beliggenhet med gode sol- og utsiktsforhold
- Svært innholdsrik eiendom
- Gode tur og jaktmuligheter (jaktrettigheter på eiendommen)
- Stor stall og garasje
- Stor tomt på over 300 mål
- Pent opparbeidet uteområde
- Kort vei til Bjugn sentrum og Botngård
- Anlagt ridebane på 30*60 meter, samt flere ride - og treningsveier på tomten

Selger har satt stor pris på sin tid ved eiendommen, og det er en rekke kvaliteter som har blitt satt pris på. Noe av det beste med eiendommen er den fantastiske beliggenheten. Her kan man nyte stillheten helt usjenert med naturen tett innpå. Av andre ting selger har satt pris på er de flotte tur, jakt og fiskemulighetene som ligger i umiddelbar nærhet til eiendommen.

Beliggenhet:

Skavdalsveien 72/74 har en svært pen og landlig beliggenhet i et rolig område, ca. 3 km fra Bjugn sentrum. Her får du en unik beliggenhet med en stor tomt med særdeles gode sol- og utsiktsforhold. Eiendommen ligger for seg selv, og du får en skjermet tomt. Eiendommen ligger en kort biltur fra Botngård i Ørland kommune (tidligere Bjugn kommune) og i sentrum finner du blant annet barnehager, skoler, butikker, idrettsanlegg og butikksenter.

Botngård er kjent som et sentrum i Ørland kommune sammen med Brækstad på Ørlandet. Her finner du Botngård barneskole som har ca. 350 elever. Skolen er omkranset av grøntarealer og ligger i nærhet til sjø og skog. Ved skolen finner du også Bjugnhallen, svømmehall, Fosenhallen (Ishallen), kunstgressbane og Fosen videregående. Her i sentrum av Botngård finner du de fleste servicefasiliteter med flere butikksenter og dagligvarekjeder. I sentrum finner du også småbåthavn som er et godt utgangspunkt for sjø og båtliv.

Kommunesenteret i Ørland kommune ligger på Brækstad, og her finner du hurtigbåtterminalen, hvor hurtigbåten går til bla. Trondheim med hyppige avganger. Rett ved hurtigbåtterminalen har du også ferge som vil ta deg over til Agdenes.Kun en kort kjøretur unna har man Austrått som kan by på rekreasjonsmuligheter, kulturminner og en moderne 9-hulls golfbane.

Ørland kommune er en kommune som er i solid vekst. Etter at det ble avgjort at Ørland ble hovedbase for Luftforsvarets nye kampfly har det blitt investert store beløp i utvikling av et bærekraftig lokalsamfunn. En rekke funksjoner er utbedret og det investeres tungt, både i offentlig og privat sektor mtp. fremtidig vekst oig tilflytting. Dette gjorde også til at Ørland og tidligere Bjugn kommune ble slått sammen til en ny og større kommune.

Visning:

På annonsert tidspunkt eller etter nærmere avtale med megler. Send gjerne tekstmelding, e-post eller ring dersom ikke oppsatt tidspunkt passer for deg.

Adkomst:

Det vil bli skiltet i regi av Heimdal Eiendomsmegling ved annonsert fellesvisning.

Byggemåte:

Skavdalsveien 72: Boligen er oppført på støpt plate på mark. Veggkonstruksjonen er oppført i tre og kledd med stående panel. Taket har saltaksform tekket med betongstein. Etasjeskille er et trebjelkelag. Vindu med 2-lags isolerglass.

Skavdalsveien 74: Grunnmur er murt av stein og tegl. Deler er støpt. Veggkonstruksjonen er oppført i tre (tømmerkasse i orginal del) og kledd med liggende panel. Taket har saltaksform tekket med betongstein. Etasjeskille er et trebjelkelag. Vindu med 2-lags isolerglass, samt enkelt glass. (enkelt glass i eldre vinduer i 2.etg.)

Innhold:

Arealfordeling per etasje for Skavdalsveien 72:
Primærrom (P-ROM) 1. etasje: 128 kvm - Stue, kjøkken, 3 soverom, bad, vaskerom, gang, peisestue, toalett, entre
Sekundærrom (S-ROM) 1. etasje: 3 kvm - Kjølerom
Bruksareal (BRA) 1. etasje: 131 kvm

Arealfordeling per etasje for Skavdalsveien 74:
Primærrom (P-ROM) kjeller: 0 kvm
Primærrom (P-ROM) 1. etasje: 82 kvm - Stue, kjøkken, soverom, bad, vindfang, gang
Primærrom (P-ROM) 2. etasje: 72 kvm - 4 soverom, gang, sov/gang
Primærrom (P-ROM) totalt: 154 kvm

Sekundærrom (S-ROM) kjeller: 32 kvm - 3 boder
Sekundærrom (S-ROM) 1. etasje: 0 kvm
Sekundærrom (S-ROM) 2. etasje: 0 kvm
Sekundærrom (S-ROM) totalt: 32 kvm

Bruksareal (BRA) kjeller: 32 kvm
Bruksareal (BRA) 1. etasje: 82 kvm
Bruksareal (BRA) 2. etasje: 72 kvm
Bruksareal (BRA) totalt: 186 kvm

Standard:

Skavdalsveien 72:
1. etasje
Stue: Parkett på gulv, og malt overflate og panel på vegger. Plater og panel i himling. Gulvvarme og vedovn. Trapp og utgang til terrasse.

Kjøkken: Parkett på gulv, og malt på vegg. Flis over benkeplate på vegger. Plater i himling. Gulvvarme. Innredning med mekanisk avtrekksvifte over stekesonen og opplegg for oppvaskmaskin.

Soverom 1: Belegg på gulv og malt overflate på vegger. Plater i himling. Gulvvarme.

Soverom 2: Belegg på gulv og malt overflate på vegger. Plater i himling. Gulvvarme.

Soverom 3: Laminat på gulv og malt panel på vegger. Plater i himling. Gulvvarme. Skyvedørsgarderobe .Utgang til bakkeplan.

Bad: Flis på gulv og flis på vegger. Malt panel og downlights i himling. Gulvvarme. Utstyrt med dusjnisje, mekanisk avtrekk, servant, servantskap og wc.

Vaskerom: Belegg på gulv og malt overflate på vegger. Plater i himling. Gulvvarme. Utstyrt med bereder, mekanisk avtrekk, opplegg for vaskemaskin og skyllekum. Biinngang utenfra fra terrasse/platt.

Gang: Laminat på gulv og malt panel på vegger. Plater i himling. Sikringsskap.

Peisestue: Parkett på gulv og panel på vegger. Panel i himling. Gulvvarme og peis med lukket peisinnsats.

Toalett: Flis på gulv og malt overflate på vegger. Plater i himling. Gulvvarme. Utstyrt med servant og wc.

Entre: Flis på gulv og malt panel på vegger. Plater i himling. Gulvvarme. Skyvedørsgarderobe.

Kjølerom: Tregulv og panel på vegger. Panel i himling.

Skavdalsveien 74:
Kjeller
Bod 1: Ubehandlet gulv og ubehandlet vegger. Ubehandlet himling.

Bod 2: Ubehandlet gulv og ubehandlet vegger. Ubehandlet himling.

Bod 3: Ubehandlet gulv og ubehandlet vegger. Ubehandlet himling.

1. etasje
Stue: Laminat på gulv, og malt overflate og tapet på vegger. Malt panel og downlights i himling. Vedovn og gulvvarme.

Kjøkken: Laminat på gulv, og malt overflate på vegg. Flis over benkeplate på vegger. Malt panel og downlights i himling. Gulvvarme. Innredning med profilerte fronter og laminert benkeplate.

Soverom: Laminat på gulv og panelplater på vegger. Malt overflate i himling. Utgang til terrasse.

Bad: Belegg på gulv og våtromsplater på vegger. Malt panel i himling. Gulvvarme. Utstyrt med veggmontert wc, opplegg for vaskemaskin, servant og åpen dusj.

Vindfang: Belegg på gulv og malt panel på vegger. Malt overflate i himling.

Gang: Belegg på gulv og malt panel på vegger. Malt overflate i himling. Panelovn. Sikringsskap og trapp.

2. etasje
Soverom 1: Malt overflate på gulv og malt panel på vegger. Malt panel i himling.

Soverom 2: Malt overflate på gulv og malt panel på vegger. Malt panel i himling.

Soverom 3: Laminat på gulv og malt panel på vegger. Malt panel i himling.

Soverom 4: Sponplategulv og tømmervegger. Malt panel i himling.

Gang: Malt overflate på gulv og malt overflate på vegger. Malt overflate i himling. Trapp.

Sov/gang: Malt overflate på gulv og malt panel på vegger. Malt panel i himling.

Oppvarming:

Skavdalsveien 72: Vedfyring, varmepumpe og elektrisk oppvarming.
Skavdalsveien 74: Vedfyring og elektrisk oppvarming.

Vei, vann og kloakk:

Offentlig vann via private stikkanlegg. Privat avløp og vei.

Tilstandsrapport/konklusjon fra takstmann:

Rapportene er utarbeidet av Morten Jønland i Takst-Forum Trøndelag den 30.06.21.

Skavdalsveien 72: Boligen er oppført av normalt solide materialer fra byggeåret. Oppgradert bad og vaskerom for ca. 3 år siden, forøvrig fremstår boligen original fra byggeåret, og enkelte bygningsdeler har følgelig begynt å oppnå over halvparten forventet levetid. For videre omtale se rapportsammendrag og respektive punkter i rapporten.

Skavdalsveien 74: 1.etg med bl.a bad og kjøkken er innvendig renovert i senere tid, ca.8-9 år siden. Det ble også foretatt bytte av vinduer og dører i 1.etg m.m ifbm. renoveringen. Forøvrig så er deler av utvendig kledning og vinduer i 2.etg m.m, av eldre dato og enkelte utbedringer av eldre bygningsdeler må påregnes. For videre omtale se rapportsammendrag og respektive punkter i rapporten.

Alle bygningsdeler angitt med tilstandsgrad TG2, TG3 eller TGiU (ikke undersøkt) er angitt i rapportsammendragene. Ytterligere opplysninger er gitt i hovedrapportene.

Boligselgerforsikring:

Selger har tegnet boligselgerforsikring og har utarbeidet egenerklæring i forbindelse med dette. Kjøper plikter seg til å gjøre seg kjent med denne før budgivning/kjøp. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Overtakelse:

Etter avtale med selger

Brukstillatelse/ferdigattest:

Det er utstedt ferdigattest for boligen i Skavdalsveien 72 den 27.01.92.

I følge kommunen foreligger det verken midlertidig brukstillatelse eller ferdigattest for eiendommen i Skavdalsveien 74. Hvor midlertidig brukstillatelse ikke er innhentet for saker før 01.01.1998, eller ferdigattest ikke er innhentet etter 01.01.1998, vil byggesaken ikke være korrekt avsluttet. Kommunen kan vurdere ulovlighetsoppfølging for å få brakt disse byggetiltakene i samsvar med lovens krav. Kjøper overtar ansvar, risiko og evt. konsekvenser knyttet til dette. Konf. megler.

Det foreligger melding om gåsehus datert 11.09.96 og tilbygg driftsbygning datert 14.10.98.

Tinglyste heftelser/rettigheter:

Skavdalsveien 72:
Heftelser:
1960/262-1/63 Jordskifte
30.01.1960
Gjelder denne registerenheten med flere

1960/3573-1/63 Jordskifte
10.12.1960
Gjelder denne registerenheten med flere

1962/966-1/63 Jordskifte
24.04.1962
Gjelder denne registerenheten med flere

2008/466559-1/200 Jordskifte
09.06.2008
Jordskiftesak 1600-2007-0026 Skavdal.
Gjelder denne registerenheten med flere

2009/387849-1/200 Erklæring/avtale
02.06.2009
Eiendommene skal være fri for odel
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter:
Ingen rettigheter registrert på eiendommen.

Skavdalsveien 74:
Heftelser:
1949/1601-1/63 Erklæring/avtale
15.10.1949
Vedtak av det offentliges vilkår for statstilskudd i
forbindelse med senking/lukking av grøft/bekk/kanal/elv
Gjelder denne registerenheten med flere

1960/262-1/63 Jordskifte
30.01.1960
Gjelder denne registerenheten med flere

1960/3573-1/63 Jordskifte
10.12.1960
Gjelder denne registerenheten med flere

1962/966-1/63 Jordskifte
24.04.1962
Gjelder denne registerenheten med flere

1984/296-1/63 Fredningsvedtak
16.01.1984
Gjelder denne registerenheten med flere

2005/3502-1/63 Erklæring/avtale
13.06.2005
Rett til oppsetting av observasjonstårn
Avtalen gjelder i 10 år fra 01 07 2004
Bestemmelse om adkomstrett
Bestemmelse om garasje/parkering
Med flere bestemmelser
Rettighetshaver: NOF FOSEN LOKALLAG

2008/466559-1/200 Jordskifte
09.06.2008
Jordskiftesak 1600-2007-0026 Skavdal.
Gjelder denne registerenheten med flere

2009/387849-1/200 Erklæring/avtale
02.06.2009
Eiendommene skal være fri for odel
Gjelder denne registerenheten med flere

Rettigheter:
Ingen rettigheter registrert på eiendommen.

Fredningsvedtak og de fleste erklæringer/avtaler følger vedlagt. Resterende kan fås ved henvendelse til megler.

Reguleringsplan:

Eiendommen ligger i et område regulert av kommuneplanens arealdel 2019 til 2031, og er avsatt til LNFR. Kopi av situasjonskart, målebrev, kommuneplanens arealdel med bestemmelser mm. kan fås ved henvendelse til megler. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse.

Info kommunale avgifter:

Til kommunen betales:
Skavdalsveien 72:
Vann: kr 11030 (tillegg på kr 17,70 pr m3 forbruk)
Feiing: kr 470

Skavdalsveien 74:
Vann: kr 6080
Feiing: kr 470

Til Fosen Renovasjon IKS betales:
Slam: kr 1318,76
Renovasjon: kr 5553,76

Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen, samt med bakgrunn i forbruk.

Formuesverdi:

Skavdalsveien 72:
I følge Skatteetaten foreligger det ikke formuesverdi for boligen p.t. Kjøper må påregne at dette vil bli beregnet av Skatteetaten ved en senere anledning. Ta kontakt med Skatteetaten for mer informasjon.

Skavdalsveien 74:
Formuesverdi kr 827 081,- for inntektsåret 2019.

Adgang til utleie:

Boligene kan fritt utleies.

Konsesjon:

Der eiendommen er en bebygd landbrukseiendom over 100 dekar og/eller overstiger 35 dekar full- og overflatedyrket jord vil ervervet være betinget av at kjøper av eiendommen leverer søknad om konsesjon iht. lov om konsesjon ved erverv av fast eiendom (konsesjonsloven). Søknad om konsesjon skal sendes til ordføreren i kommunen innen fire uker etter at bindende avtale om kjøp er inngått, jf. lovens § 12 og § 13. Kommunen kan etter § 11 stille vilkår for konsesjon, herunder vilkår om boplikt for kjøper.

Risiko forbundet med om konsesjon innvilges eller ikke påhviler kjøper. Dersom kjøper ikke får konsesjon for sitt erverv, vil handelen gjennomføres iht. inngått avtale. Det vil imidlertid ikke være mulig for kjøper å få tinglyst hjemmel på eiendommen. Kjøper må da videreselge eiendommen til ny kjøper for egen regning.

Der kjøpesum er på eller over kr 3.500.000, og landbrukseiendommen er over 100 dekar, samt at den overstiger 35 dekar full- og overflatedyrket jord vil ervervet være underlagt krav om priskontroll jf. konsesjonsloven §9 a. Priskontrollen medfører at kommunen kan nekte konsesjon om den avtalte prisen blant annet ikke tilgodeser en samfunnsmessig forsvarlig prisutvikling.

Det følger av konsesjonsloven § 11 at kommunen har anledning til å sette vilkår om boplikt på eiendommen, og hvorvidt denne skal være personlig for eier. Etter jordlova § 8 har eiere av eiendom med jordbruksareal driveplikt i hele eiertiden. Driveplikten kan oppfylles ved at eieren driver selv eller ved bortleie.

Selger bekrefter at det ikke hefter odel på eiendommen, og det er tinglyst en erklæring som sier at eiendommen skal være fri for odel, se vedlegg.

Meglers vederlag:

Oppdragsgiver betaler 1,5% i meglerprovisjon, tilretteleggingsgebyr med kr 15 000,-, oppgjørsgebyr med kr 3 750,-, fellesvisninger med kr 1 990,- og markedsføringspakke med kr 14 750,-. Oppdragsgiver har salgsgaranti og betaler ingenting dersom boligen ikke blir solgt.

Oppdragsansvarlig:

Andreas Myran Steen Avd. leder/Eiendomsmeglerfullmektig 41 60 90 08 [email protected]
Heimdal Eiendomsmegling AS 976232909 Hans Michelsens veg 10 7080 Heimdal

Ansvarlig megler: Stian Møst

Økonomisk rådgivning:

Heimdal Eiendomsmegling AS kan gjennom Melhusbanken tilby økonomisk rådgivning.

Diverse opplysninger:

Det er tinglyst fredningsvedtak på eiendommen som omhandler at eiendommen ligger i et område som omfattes av fuglefredning. Se vedlagte fredningsvedtak. Det er videre tinglyst en avtale som gir NOF Fosen lokallag rett til oppsetting av observasjonstårn på eiendommen, samt adkomststi med egnet skjermpanting. Avtalen gjelder også rett til å benytte eksisterende parkeringsplass ved Fylkesmannens informasjonstavle samt gårdsvei fram til denne. Se vedlagte avtale.

Landbruksbygning med bygningsnummer 140637262 er registrert i SEFRAK-registeret. SEFRAK-registreringen innebærer ikke nødvendigvis at bygningen har et formelt vern, men at det må gjøres en lokal vurdering av verneverdien før det eventuelt fattes vedtak om tillatelse til rivning, flytting eller endring av bygningen. Registreringen indikerer at bygningen kan ha verneverdi, eller at den tilhører et verneverdig kulturmiljø eller kulturlandskap.

I følge kommunen finnes det ikke byggegodkjente tegninger for eiendommen Skavdalsveien 74. Megler har derfor ikke kunnet kontrollere dagens bruk opp mot opprinnelig godkjent løsning.

Nyttig informasjon:

Megler prøver så langt som mulig å holde interessenter orientert om bud på eiendommen. Budvarsel krever skriftlig samtykke fra mottaker. Vi kan imidlertid ikke gi noen garanti for at alle interessenter blir kontaktet ved budgivning. Vi oppfordrer til å legge inn bud på eiendommen i god tid før budfristen. Dersom du mot formodning ikke mottar informasjon om bud på eiendommen, oppfordrer vi til å selv ta direkte kontakt med megleren. Prospektet er gjennomlest og godkjent av selger.

Avhendingsloven §3-9:

Denne eiendommen selges "som den er" ved kjøpers besiktigelse jfr. avhendingslovens § 3-9. Dette innebærer at avhendingslovens bestemmelser om kjøpers reklamasjonsrett på feil og mangler fravikes til ugunst for kjøper. Dette forbeholdet begrenser kjøpers reklamasjonsrett til å omfatte vesentlige mangler. Vesentlighetskravet ved feil og mangler gjelder imidlertid ikke dersom kjøperen ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selgeren kjente eller måtte kjenne til, og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få. Dette gjelder bare dersom det ville ha virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer «innen rimelig tid» overfor selger/boligselgerforsikringsselskapet. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart.

Boligkjøperforsikring:

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.soderbergpartners.no og ta gjerne kontakt med oss for ytterligere informasjon

Tinglysing av skjøte:

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier når handelen er sluttet. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, skal det tas forbehold om dette i budskjema.

Hovedbøl:

Dersom eiendommen er skilt ut fra en annen (såkalt hovedbøl) er det mulig at det er tinglyst rettigheter eller forpliktelser knyttet til eiendommen i form av erklæringer og/eller avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen.

Statsarkivet:

Eiendommen kan ha eldre heftelser/rettigheter som er lagret i Statsarkivet i stedet for hos Kartverket. Slike heftelser må innhentes manuelt fra Statsarkivet, og kan være vanskelig å finne på grunn av blant annet manglende henvisninger, omfang, oppsett og oversiktlighet. Dersom eiendommen har heftelser/rettigheter i Statsarkivet har megler forsøkt å innhente disse, men på grunn av ovennevnte kan det hende enkelte heftelser/rettigheter ikke er funnet og kontrollert. Kjøper overtar risiko og ansvar knyttet til dette.

Kjøpers undersøkelsesplikt:

Du som kjøper oppfordres til nøye å gjennomgå eiendommen og salgsprospektet før budgivning. Du kan ikke gjøre mangel gjeldende for forhold du kjente eller burde kjenne til da avtalen om kjøp av eiendommen ble inngått. Før du legger inn bud på eiendommen anbefaler vi at du undersøker eiendommen grundig, gjerne i samråd med en autorisert takstmann eller annen sakkyndig. Heimdal Eiendomsmegling AS anbefaler ikke å legge inn bud på en eiendom usett, dvs. at du inngir bud på en eiendom uten å ha besiktiget eiendommen. Dersom du likevel ønsker å gjøre dette vil dine muligheter for å reklamere mangler overfor selger kunne bli redusert. Når du har overtatt eiendommen plikter du som kjøper å foreta en grundig undersøkelse av eiendommen.

Budgivning:

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Bud kan også gis via e-post eller sms til megler. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser, motbud og aksept. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Unntak fra dette kan gjelde dersom selger er å anse som næringsdrivende.
Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involvertei budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
For øvrig vises til det «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt i salgsoppgaven.
Vi gjør oppmerksom på at interessenter ikke automatisk blir informert om bud.

Hvitvasking av penger:

I henhold til lov om hvitvasking er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer at mistenkelige transaksjoner knyttet til hvitvasking av penger vil bli innrapportert til Økokrim. Ta gjerne kontakt med oss i Heimdal Eiendomsmegling AS hvis du har spørsmål om dette og andre forhold i forbindelse med din bolighandel.

Tilbehør:

Integrerte hvitevarer som er i kjøkken medfølger med mindre annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven. Øvrige hvitevarer samt løse småapparater medfølger likevel ikke. Vi viser til liste over løsøre og tilbehør som skal følge med eiendommen ved salg utarbeidet av NEF, EFF og ES. Listen ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Hvis det medfølger hvite- og brunevarer i handelen, medfølger disse i den stand de er ved overleveringen av boligen og uten noen form for garantier.

Kontakt megler

Ønsker du gratis verdivurdering eller et uforpliktende salgstilbud? Fyll ut skjemaet under og en av våre meglere vil straks kontakte deg.

Hvordan er nabolaget og hva er i nærheten?

Var ikke dette drømmeboligen?
Se våre andre eiendommer her

Endret: 03.09.2021 13:40