Verdivurdering?

Ønsker du gratis verdivurdering eller et uforpliktende salgstilbud? Fyll ut skjemaet under og en av våre meglere vil straks kontakte deg.

Ønsker du å slå av en prat med oss?

Finn nærmeste kontor
Velkommen til Stokkanhaugen 44 - en tiltalende og innholdsrik enebolig i et særdeles familievennlig og ettertraktet boområde. Velkommen til Stokkanhaugen 44 - en tiltalende og innholdsrik enebolig i et særdeles familievennlig og ettertraktet boområde.
Boligen ligger på en lettstelt og flott opparbeidet tomt, og har store balkonger i flere etasjer. Boligen ligger på en lettstelt og flott opparbeidet tomt, og har store balkonger i flere etasjer.
Balkongen i hovedetasjen er L-formet og gir fenomenale solforhold store deler av dagen. Balkongen i hovedetasjen er L-formet og gir fenomenale solforhold store deler av dagen.
Her ligger alt til rette for å trives utendørs såvel som innendørs. Her ligger alt til rette for å trives utendørs såvel som innendørs.
Stuen er på hele 51 kvm og har lysinnslipp fra tre himmelretninger som gir en flott og luftig atmosfære. Stuen er på hele 51 kvm og har lysinnslipp fra tre himmelretninger som gir en flott og luftig atmosfære.
Her er det naturligvis rom for flere møbleringssoner, og en trivelig peisovn. Her er det naturligvis rom for flere møbleringssoner, og en trivelig peisovn.
Her er det naturligvis rom for flere møbleringssoner, og en trivelig peisovn. Her er det naturligvis rom for flere møbleringssoner, og en trivelig peisovn.
Spisestuen ligger i dag i kontakt med både kjøkken og balkongen. Spisestuen ligger i dag i kontakt med både kjøkken og balkongen.
Kjøkkenet er innholdsrikt, nytt og flott, og har fått TG1 av takstmann. Kjøkkenet er innholdsrikt, nytt og flott, og har fått TG1 av takstmann.
Kjøkkenet har integrerte hvitevarer av høy kvalitet. Kjøkkenet har integrerte hvitevarer av høy kvalitet.
Det har blitt utført oppgraderinger på kjøkkenet i 2019. Det har blitt utført oppgraderinger på kjøkkenet i 2019.
Badet i 1.etasje har fått TG1 på samtlige punkter. Det er gjennomført oppgraderinger på badet i 2018. Badet i 1.etasje har fått TG1 på samtlige punkter. Det er gjennomført oppgraderinger på badet i 2018.
Det moderne badet er på 8 kvm med gulvvarme, dusjkabinett, servantskap og veggmontert WC. Det moderne badet er på 8 kvm med gulvvarme, dusjkabinett, servantskap og veggmontert WC.
Baderomsdetalj. Baderomsdetalj.
Boligen har hele 6 soverom fordelt på sine tre plan. Boligen har hele 6 soverom fordelt på sine tre plan.
Boligen har hele 6 soverom fordelt på sine tre plan. Boligen har hele 6 soverom fordelt på sine tre plan.
Velkommen inn! Entréen er delikat og romslig, og gir et flott førsteinntrykk av boligen. Velkommen inn! Entréen er delikat og romslig, og gir et flott førsteinntrykk av boligen.
Toalettrommet i tilknytning til loftet er også pent og moderne. Toalettrommet i tilknytning til loftet er også pent og moderne.
Loftstuen er svært flott og har et areal på 31 kvm, og godt med lysinnslipp. Loftstuen er svært flott og har et areal på 31 kvm, og godt med lysinnslipp.
I loftsetasjen finner du også tre av boligens soverom. I loftsetasjen finner du også tre av boligens soverom.
Rommene er på henholdsvis 10,5, 4 og 4 kvm. Rommene er på henholdsvis 10,5, 4 og 4 kvm.
Hovedsoverommet i etasjen er lyst og flott med frodige, fredelige utsynsforhold. Hovedsoverommet i etasjen er lyst og flott med frodige, fredelige utsynsforhold.
I tilknytning til loftstuen er det en flott og usjenert balkong. I tilknytning til loftstuen er det en flott og usjenert balkong.
Utsiktsbilde. Utsiktsbilde.
Underetasjen har en svært romslig hall på 20,5 kvm som gir rikelig med oppbevaringsplass. Underetasjen har en svært romslig hall på 20,5 kvm som gir rikelig med oppbevaringsplass.
Hybelen oppleves som lys og moderne, med nyere overflater, kjøkken og baderom. Hybelen oppleves som lys og moderne, med nyere overflater, kjøkken og baderom.
Vaskerommet ligger i underetasjen og ble oppusset i 2018, med nytt gulvbelegg, våtromsplater på vegger, ny gipshimling, ny varmtvannsbereder og innredning. Vaskerommet ligger i underetasjen og ble oppusset i 2018, med nytt gulvbelegg, våtromsplater på vegger, ny gipshimling, ny varmtvannsbereder og innredning.
Det er egen praktisk inngang til hybeldel. Det er egen praktisk inngang til hybeldel.
Sokkelleiligheten er under omsøking til rom for varig opphold. Sokkelleiligheten er under omsøking til rom for varig opphold.
Baderommet i bileiligheten ble oppusset i 2009 med bl.a. nye fliser på vegg, ny servant og dusjkabinett. Baderommet i bileiligheten ble oppusset i 2009 med bl.a. nye fliser på vegg, ny servant og dusjkabinett.
Soverommet i bileiligheten er på hele 14,5 kvm. Soverommet i bileiligheten er på hele 14,5 kvm.
Boligen har inngang fra sokkel, samt en romslig garasje på 17 kvm. Boligen har inngang fra sokkel, samt en romslig garasje på 17 kvm.
Planskisse sokkel Planskisse sokkel
Planskisse 1. etasje Planskisse 1. etasje
Planskisse loft Planskisse loft
Eneboligen har en innbydende og romslig stue med ildsted. Eneboligen har en innbydende og romslig stue med ildsted.
Fasade Fasade
Synke oppdrag | Stor Json | Mini Json
6 990 000,-
Del:
Meget innbydende arkitektegnet bolig | Bi-leilighet | Int. garasje | Marka som nærmeste nabo | Etterspurt beliggenhet
6 990 000,-

Kjøpt

  • 244 m2
  • 6 soverom
  • Enebolig

Trondheim-Øst

Meget innbydende arkitektegnet bolig | Bi-leilighet | Int. garasje | Marka som nærmeste nabo | Etterspurt beliggenhet

Prisinformasjon

Prisantydning
6 990 000,-
Kommunale avgifter
22 128,-
Totalpris
7 194 820,-

Areal & byggeår

Primærrom
244 m2
Bruttoareal
273 m2
Bruksareal
251 m2
 
Tomt
379 m2
Byggeår
1988
Energimerking
D

Stokkanhaugen 44

Eiendomstype:

Enebolig

Eierform:

Selveier

Prisantydning:

6 990 000,-

Totalpris inkludert omkostninger:

kr 6 990 000,– (Prisantydning)

Omkostninger:
kr 585,– (Tingl.gebyr pantedokument)
kr 585,– (Tingl.gebyr skjøte)
kr 193 750,– (Dokumentavgift)
--------------------------------------------------------
kr 194 920,– (Omkostninger totalt ved prisantydning)
--------------------------------------------------------
kr 7 184 920,– (Totalpris inkl omkostninger)

Valgfrie omkostninger:
kr 9 900,– (Boligkjøperforsikring Legal 24 (valgfritt))
--------------------------------------------------------
kr 7 194 820,– (Totalpris inkl omk og valgfrie omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Kommunale avgifter:

22 128,- pr. År

Arealer:

Arealoppmåling er foretatt av takstmann etter bransjestandarden "Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling av boliger". Retningslinjene har NS 3940:2012 som utgangspunkt, men inneholder presiseringer for arealbegreper og definisjoner i forbindelse med arealmåling. De forskjellige rom i boligen er beskrevet etter dagens bruk av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken av rommet kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Benevnelsen av de enkelte rom fastsettes etter skjønn fra takstmannen.
Primærrom: 244 kvm, Bruksareal: 251 kvm, Bruttoareal: 273 kvm

Soverom:

6

Byggeår:

1988

Energiklasse:

Oppvarmingskarakter Gul - Energikarakter D

Tomt:

379 kvm

Adresse:

Stokkanhaugen 44
7048 Trondheim

Betegnelse:

Gnr. 42 bnr. 129 i Trondheim kommune

Type eiendom:

Enebolig

Tomt:

Eiet tomt

Parkering:

Garasje og oppstillingsplass på egen tomt.

Meglers vurdering:

Meget innbydende bolig med gode kvaliteter og potensiell god utleieinntekt i sokkel. Boligen er tydelig ivaretatt og påkostet i flere omganger, og har et bruksareal på 264 kvm. som løper over tre innholdsrike plan. Stuen er et imponerende allrom på hele 51 kvm med gode lys og utsiktsforhold mot tre himmelretninger, og har direkte utgang til en særdeles stor veranda og plen med fenomenale solforhold. Boligen har ellers hele 6 soverom, 2 baderom + toalettrom og integrert garasje, for å nevne noe.

Kvaliteter verdt å nevne:
- Gjennomgående god standard
- Hele 6 soverom
- Nyere kjøkken og bad
- Gode farge og materialvalg
- Sørvestvendt balkong med gode solforhold.
- Separat vaskerom
- Oppvarming via varmepumpe og vedovn
- Lettstelt tomt samt solrike verandaer
- Integrert garasje og flere biloppstillingsplasser
- Bi-leilighet med egen inngang

Beliggenhet:

Attraktiv beliggenhet på Stokkanhaugen i et familievennlig område. Her bor du uten gjennomgangstrafikk og i et veletablert område. Området består i all hovedsak av familieboliger med gode fellesområder i tilknytning til nabolaget. I fra boligen er det kort vei til Estenstadmarka. Marka byr på gode turmuligheter, både om sommer og vinter. I Estenstadmarka finner du og fine badeplasser ved f.eks. Estenstaddammen eller Jonsvannet, som også byr på fiskemuligheter.
På Jakobsli som ligger like ved Stokkanhaugen er det et godt utvalg av barnehager og skoler som ligger innenfor en rekkevidde på 2 kilometer. For de som liker å holde seg i aktivitet er det kort vei til Charlottenlundhallen og Charlottenlund idrettspark som byr blant annet på en 11er fotballbane, samt idrettshall med blant annet håndballbane og cageball-bane.
Dagligvarehandelen kan du få unnagjort innenfor en avstand på ca 1,3 km på Rema 1000 Angelltrøa. Det ligger i tillegg andre dagligvarehandler innen 2 kilometers gange. I fra boligen er det rimelig avstand til Trondheims største arbeidsplasser og studiesteder. Bussholdeplassen ligger like ved. Fra bussholdeplassen er det hyppige avganger til Trondheim sentrum og omegn.

Visning:

På annonsert tidspunkt eller etter nærmere avtale med megler. Send gjerne tekstmelding, e-post eller ring dersom ikke oppsatt tidspunkt passer for deg.

Adkomst:

Det vil bli skiltet i regi av Heimdal Eiendomsmegling ved annonsert fellesvisning.

Byggemåte:

Eneboligen er oppført i to etasjer over sokkel. Grunnmur er oppført i lecastein. Veggkonstruksjon er oppført i tre og er kledd med liggende panel. Taket er et saltak og er tekket med betongstein. Etasjeskille er et trebjelkelag. Vinduer med 2-lags isolerglass.
Dette i følge takstmann.

Innhold:

Arealfordeling per etasje:
Bruksareal (BRA) Sokkel: 99m².
Bruksareal (BRA) 1. etasje: 100m².
Bruksareal (BRA) Loft: 52m².
Bruksareal (BRA) Kjeller: 0m².
Bruksareal (BRA) totalt: 251m².

Primærareal (P-ROM) Sokkel: 92m².
Primærareal (P-ROM) 1. etasje: 100m².
Primærareal (P-ROM) Loft: 52m².
Primærareal (P-ROM) Kjeller: 0m².
Primærareal (P-ROM) totalt: 244m².

Sekundærareal (S-ROM) Sokkel: 7m².
Sekundærareal (S-ROM) 1. etasje: 0m².
Sekundærareal (S-ROM) Loft: 0m².
Sekundærareal (S-ROM) Kjeller: 0m².
Sekundærareal (S-ROM) totalt: 7m².

Primærrom:
Sokkel: Entre, 2 ganger, vaskerom. Entre, kjøkken/stue, soveromgang, bad.
1. etasje: Stue, kjøkken, 2 soverom, bad.
Loft: Stue, 3 soverom, toalett.
Sekundærrom:
Sokkel: Garasje.
Dette i følge takstmann.

Standard:

Sokkel:
Garasje:
Støpt gulv og Fritt eksponert leca på vegger og gips i himling. Elektrisk leddport.
Vindfang: Flis på gulv og malt tapet på vegger. Malte plater i himling. Gulvvarme.
Entre/trapp:
Flis på gulv, og malte plater og malt panel på vegger. Malte plater og downlights i himling. Gulvvarme.
Gang:
Belegg og flis på gulv, og malte plater på vegger. Malt panel og malte plater i himling.
Vaskerom:
Belegg på gulv, og våtromsplater og malte plater på vegger. Malte plater og downlights i himling. Utstyrt med opplegg for vaskemaskin og servantskap.
Entre:
Laminat på gulv og panelplater på vegger. Malte plater i himling.
Kjøkken/stue:
Laminat på gulv og panelplater på vegger. Malte plater i himling. Innredning med platetopp, komfyr og mekanisk avtrekk over stekesonen.
Soverom:
Laminat på gulv og panelplater på vegger. Malte plater i himling.
Gang:
Flis på gulv og panelplater på vegger. Malte plater i himling. Opplegg for vaskemaskin.
Bad:
Flis på gulv og flis på vegger. Malt overflate i himling. Utstyrt med dusjkabinett, wc og servantskap.

1. etasje:
Stue:
Laminat på gulv og malt tapet på vegger. Malte plater og downlights i himling. Vedovn. Utgang til terrasse.
Kjøkken:
Laminat på gulv, og flis og panel på vegger. Malte plater og downlights i himling. Innredning med mekanisk avtrekksvifte over stekesonen. Det er integrert kjøl/fryseskap, mikroovn, oppvaskmaskin, platetopp og stekovn.
Soverom 1:
Parkett på gulv og malt tapet på vegger. Malte plater i himling. Garderobeskap.
Soverom 2:
Parkett på gulv og malte plater på vegger laminat. Malte plater i himling. Skyvedørsgarderobe.
Bad:
Flis på gulv og våtromsplater på vegger. Malte plater og downlights i himling. Gulvvarme. Utstyrt med dusjkabinett, servantskap og veggmontert wc.

Loft:
Stue:
Tregulv og malte plater på vegger. Panel i himling. Utgang til terrasse.
Soverom 1:
Malt overflate på gulv og malte plater på vegger. Malt panel i himling.
Soverom 2:
Tregulv og malte plater på vegger. Panel i himling.
Soverom 3:
Tregulv og malte plater på vegger.
Toalett:
Laminat på gulv og laminerte plater. Smartpanel i himling. Utstyrt med servantskap og veggmontert wc.

Dette i følge takstmann.

Oppvarming:

Vedovn, varmepumpe og elektrisitet.

Vei, vann og kloakk:

Privat og offentlig vei. Offentlig vann og avløp.

Tilstandsrapport/konklusjon fra takstmann:

Rapporten er utarbeidet av Roger Stokke i Takst-Forum Trøndelag den 28.09.21 14:00.
Konklusjon fra takstmann: Utleieleilighet i sokkel og 2 soverom på loft er ikke bruksendret og godkjent for varig opphold.

Boligselgerforsikring:

Selger har tegnet boligselgerforsikring og har utarbeidet egenerklæring i forbindelse med dette. Kjøper plikter seg til å gjøre seg kjent med denne før budgivning/kjøp. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Overtakelse:

Etter avtale med selger

Brukstillatelse/ferdigattest:

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for eiendommen datert 16.08.88. I saker hvor det er innhentet midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 01.01.1998, vil det ikke bli krevd at ferdigattest innhentes i ettertid for å få en nødvendig avslutning av saken. Se for øvrig vedlagte infoskriv vedr. krav til ferdigattest etter plan- og bygningsloven.

Tinglyste heftelser/rettigheter:

1987/14200-10/107 Registrering av grunn
17.06.1987
Denne matrikkelenhet opprettet fra:Knr:5001 Gnr:42 Bnr:65

1987/14199-8/107 Erklæring/avtale
17.06.1987
Bestemmelse om anlegg og vedlikehold av ledninger m.v.
Bestemmelse om trafostasjon/kiosk
Rett for kommunen til å anlegge og vedlikeholde ledninger mv
Bestemmelse om adkomstrett

Reguleringsplan:

Eiendommen ligger i et område regulert av plan r0181c. Kopi av situasjonskart, målebrev, reguleringsplaner med bestemmelser mm. kan fås ved henvendelse til megler. Interessenter oppfordres til å gjøre seg kjent med disse.

Info kommunale avgifter:

Kr 5 532,- for 3. termin i 2021. Det er fire terminer i året. Kommunale avgifter og gebyrer kan avvike fra en termin til en annen.

Formuesverdi:

Formuesverdi primær kr 1 699 313,- for inntektsåret 2019.
Formuesverdi sekundær kr 6 117 528,-.

Adgang til utleie:

Boligen har en egen bi-leilighet som er utleid frem til 31/12-21, med muligheter for forlengelse. Leieinntekten er på 7500,- pr mnd inkludert strøm.

Meglers vederlag:

Oppdragsgiver betaler 0,7% i meglerprovisjon, tilretteleggingsgebyr med kr 15 000,-, oppgjørsgebyr med kr 3 750,-, fellesvisninger med kr 1 990,- og markedsføringspakke med kr 7 450,-.
Oppdragsgiver har salgsgaranti og betaler ingenting dersom boligen ikke blir solgt.

Oppdragsansvarlig:

Frode M. Drazkowski Eiendomsmegler/Partner 92 40 90 00 [email protected]
Heimdal Eiendomsmegling AS 976232909 Klæbuveien 52 7030 Trondheim

Økonomisk rådgivning:

Heimdal Eiendomsmegling AS kan gjennom Melhusbanken tilby økonomisk rådgivning.

Diverse opplysninger:

Selger opplyser om blant annet i egenerklæringen:

1. Kjenner du til om det er/har vært feil tilknyttet våtrommene, f.eks. sprekker, lekkasje, råte, lukt eller soppskader?
Nei.
Kommentar: Heller ikke av tidligere eier.

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, av faglært og ufaglært/egeninnsats/dugnad.
Firmanavn: Carleif elektro, Rosenborg malerteam, hagnes vvs, sks flis og byggservice. I følge tidligere eier.
Redegjør for hva som er gjort og når:
Oppussing av baderom sokkel i 2009. Nye fliser vegg. Ny servant og dusjkabinett. Elarbeid utført av carleif
elektro. Ellers egeninnsats . Vaskerom sokkel oppussing i 2018. Nytt gulvbelegg, våtromsplater på vegger, ny
gipshimling, ny varmtvannsbereder. Erlabeid utført av carleif elektro. Gulvbelegg utført av Rosenborg malerteam.
VVS arbeidet utført av hagnes vvs. Veggplater egeninnsats. Baderom 1 etg oppusset i 2017. Nye varmekabel,
påstøp gulv, flisegulv, baderomsplater vegger, nytt gipstak. Elarbeid utført av carlleif elektro. VVS arbeid utført av
hagnes vvs. Baderomsplater , tak utført av as byggservice. Avretting av gulv og flisarbeid utført av sks flis. I følge
tidligere eier.

2.2 Er arbeidet byggemeldt?
Nei.
Kommentar: Står ikke noe om dette i tidligere rapport

3. Kjenner du til om det er/har vært tilbakeslag av avløpsvann i sluk eller lignende?
Nei.
Kommentar: Ingen fuktmerker er registrert.

6. Kjenner du til om det er/har vært problemer med ilsted/skorstein/pipe f.eks. dårlig trekk, sprekker, pålegg, fyringsforbud eller lignende?
Ja.
Hvis ja, beskrivelse: Pålegg om utbedring av sprekker i pipe bak ildsted etter feiing av feievesenet ca 2010. Utbedret av murerfirma
med spesialmasse for rep av piper samme år. Rapport sendt feiervesenet samme år. Ingen kommenterer fra
feiervesenet i ettertid. Siste kontroll og feiring var i 2017 . Dette i følge tidligere eier.

7. Kjenner du til om det er/har vært f.eks. sprekker i mur, skjeve gulv eller lignende?
Nei.
Kommentar: I følge tidligere takstrapport står det at det er funnet riss i grunnmur ved kjellerdør. Betegnes i rapporten som
beskjedent og ufarlig. Huseier har ikke kontrollert dette

8. Kjenner du til om det er/har vært sopp/råteskader/insekter/skadedyr i boligen som: rotter, mus, maur eller lignende?
Ja.
Hvis ja, beskrivelse: Mus i huset i 1996. Ble tatt med felle. Ingenting i ettertid er registrert.

12. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun av faglært.
Firmanavn: Elektriker as og sectech
Redegjør for hva som er gjort og når: Flytting av sikringsskap og diverse småjobber.

12.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
Ja.
Hvis ja, beskrivelse Samsvarserklæringer kan legges frem forvarbeid utført i de siste årene.

19. Selges eiendommen med utleiedel, leilighet eller hybel e.l?
Ja.
Hvis ja, beskrivelse: Leier ut hybel nede

For ytterligere informasjon vedrørende egenerklæringen, se vedlagt egenerklæringsskjema.
Takstmanns kommentar til planløsningen: Utleieleilighet i sokkel og 2 soverom på loft er ikke bruksendret og godkjent for varig opphold.
I følge selger vil disse forhold bli søkt godkjent i god tid til overtagelse. For det tilfelle at godkjennelse ikke foreligger ved overtagelse, vil kjøper overta ansvaret og eventuelle konsekvenser knyttet til dette. Konferer gjerne megler.

Nyttig informasjon:

Megler prøver så langt som mulig å holde interessenter orientert om bud på eiendommen. Budvarsel krever skriftlig samtykke fra mottaker. Vi kan imidlertid ikke gi noen garanti for at alle interessenter blir kontaktet ved budgivning. Vi oppfordrer til å legge inn bud på eiendommen i god tid før budfristen. Dersom du mot formodning ikke mottar informasjon om bud på eiendommen, oppfordrer vi til å selv ta direkte kontakt med megleren. Prospektet er gjennomlest og godkjent av selger.

Avhendingsloven §3-9:

Denne eiendommen selges "som den er" ved kjøpers besiktigelse jfr. avhendingslovens § 3-9. Dette innebærer at avhendingslovens bestemmelser om kjøpers reklamasjonsrett på feil og mangler fravikes til ugunst for kjøper. Dette forbeholdet begrenser kjøpers reklamasjonsrett til å omfatte vesentlige mangler. Vesentlighetskravet ved feil og mangler gjelder imidlertid ikke dersom kjøperen ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selgeren kjente eller måtte kjenne til, og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få. Dette gjelder bare dersom det ville ha virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer «innen rimelig tid» overfor selger/boligselgerforsikringsselskapet. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart.

Boligkjøperforsikring:

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.soderbergpartners.no og ta gjerne kontakt med oss for ytterligere informasjon

Tinglysing av skjøte:

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier når handelen er sluttet. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, skal det tas forbehold om dette i budskjema.

Hovedbøl:

Dersom eiendommen er skilt ut fra en annen (såkalt hovedbøl) er det mulig at det er tinglyst rettigheter eller forpliktelser knyttet til eiendommen i form av erklæringer og/eller avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen.

Statsarkivet:

Eiendommen kan ha eldre heftelser/rettigheter som er lagret i Statsarkivet i stedet for hos Kartverket. Slike heftelser må innhentes manuelt fra Statsarkivet, og kan være vanskelig å finne på grunn av blant annet manglende henvisninger, omfang, oppsett og oversiktlighet. Dersom eiendommen har heftelser/rettigheter i Statsarkivet har megler forsøkt å innhente disse, men på grunn av ovennevnte kan det hende enkelte heftelser/rettigheter ikke er funnet og kontrollert. Kjøper overtar risiko og ansvar knyttet til dette.

Kjøpers undersøkelsesplikt:

Du som kjøper oppfordres til nøye å gjennomgå eiendommen og salgsprospektet før budgivning. Du kan ikke gjøre mangel gjeldende for forhold du kjente eller burde kjenne til da avtalen om kjøp av eiendommen ble inngått. Før du legger inn bud på eiendommen anbefaler vi at du undersøker eiendommen grundig, gjerne i samråd med en autorisert takstmann eller annen sakkyndig. Heimdal Eiendomsmegling AS anbefaler ikke å legge inn bud på en eiendom usett, dvs. at du inngir bud på en eiendom uten å ha besiktiget eiendommen. Dersom du likevel ønsker å gjøre dette vil dine muligheter for å reklamere mangler overfor selger kunne bli redusert. Når du har overtatt eiendommen plikter du som kjøper å foreta en grundig undersøkelse av eiendommen.

Budgivning:

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Bud kan også gis via e-post eller sms til megler. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser, motbud og aksept. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Unntak fra dette kan gjelde dersom selger er å anse som næringsdrivende.
Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involvertei budrunden skriftlig om status i budgivningen.
Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.
For øvrig vises til det «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt i salgsoppgaven.
Vi gjør oppmerksom på at interessenter ikke automatisk blir informert om bud.

Kjøper er utenlandsk statsborger:

Dersom kjøper er utenlandsk statsborger kreves det at vedkommende har D-nummer til erstatning for norsk personnummer. Søknad om D-nummer sendes til Kartverket samtidig med innsending av skjøtet for tinglysing. Kartverket oppbevarer skjøtet inntil kjøper har fått D-nummer av skatteetaten. Skjøtet vil bli tinglyst så snart Kartverket har mottatt kjøpers D-nummer fra Skatteetaten.
Søknad om D-nummer i forbindelse med tinglysing av skjøte kan medføre at oppgjør og utbetaling til selger blir forsinket. Kjøper må i disse tilfellene ta forbehold i bud om at D-nummer blir gitt, samt at dette kan medføre forsinket utbetaling til selger.
Kontakt megler for informasjon før budgivning.

Hvitvasking av penger:

I henhold til lov om hvitvasking er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer at mistenkelige transaksjoner knyttet til hvitvasking av penger vil bli innrapportert til Økokrim. Ta gjerne kontakt med oss i Heimdal Eiendomsmegling AS hvis du har spørsmål om dette og andre forhold i forbindelse med din bolighandel.

Tilbehør:

Integrerte hvitevarer som er i kjøkken medfølger med mindre annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven. Øvrige hvitevarer samt løse småapparater medfølger likevel ikke. Vi viser til liste over løsøre og tilbehør som skal følge med eiendommen ved salg utarbeidet av NEF, EFF og ES. Listen ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Hvis det medfølger hvite- og brunevarer i handelen, medfølger disse i den stand de er ved overleveringen av boligen og uten noen form for garantier.

Kontakt megler

Ønsker du gratis verdivurdering eller et uforpliktende salgstilbud? Fyll ut skjemaet under og en av våre meglere vil straks kontakte deg.

Hvordan er nabolaget og hva er i nærheten?

Var ikke dette drømmeboligen?
Se våre andre eiendommer her

Endret: 25.11.2021 11:06