Verdivurdering?

Ønsker du gratis verdivurdering eller et uforpliktende salgstilbud? Fyll ut skjemaet under og en av våre meglere vil straks kontakte deg.

Ønsker du å slå av en prat med oss?

Finn nærmeste kontor
Velkommen til Sollia 33 - en svært pen og gjennomgående 4-roms andelsleilighet. Velkommen til Sollia 33 - en svært pen og gjennomgående 4-roms andelsleilighet.
Utenfor stuen er det en overbygd balkong, med utebod og utsikt mot Hoeggen kirke. Utenfor stuen er det en overbygd balkong, med utebod og utsikt mot Hoeggen kirke.
Om sommeren er det sol på balkongen fra ca. klokka 12-13 til den går ned på kvelden. Om sommeren er det sol på balkongen fra ca. klokka 12-13 til den går ned på kvelden.
Leiligheten ble totaloppusset i 2017, og oppleves som ny med lyse fargetoner og et tidløst uttrykk. Leiligheten ble totaloppusset i 2017, og oppleves som ny med lyse fargetoner og et tidløst uttrykk.
De nøytrale fargevalgene gjør det enkelt å sette sitt eget preg på interiøret. De nøytrale fargevalgene gjør det enkelt å sette sitt eget preg på interiøret.
Stuen innbyr til hyggelige middager med familie og venner. Stuen innbyr til hyggelige middager med familie og venner.
Leiligheten har en lekker stue på ca. 33 kvm, så her er det god plass til flere sittegrupper. Leiligheten har en lekker stue på ca. 33 kvm, så her er det god plass til flere sittegrupper.
Et lyst, stilrent kjøkken på ca. 12 kvm har åpen løsning mot stuen, men ligger likevel noe skjermet fra deler av rommet. Et lyst, stilrent kjøkken på ca. 12 kvm har åpen løsning mot stuen, men ligger likevel noe skjermet fra deler av rommet.
Kjøkkenet har gode løsninger, og plassen er godt utnyttet med innredningen montert i en smart u-form. Kjøkkenet har gode løsninger, og plassen er godt utnyttet med innredningen montert i en smart u-form.
Kjøkkenet er utstyrt med integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kjøleskap. Kjøkkenet er utstyrt med integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kjøleskap.
En stor skyvedør i glass slipper inn godt med dagslys til stuen. En stor skyvedør i glass slipper inn godt med dagslys til stuen.
Alle rommene er smakfullt innredet med 1-stavs høytrykkslaminat på gulvet, som er levert i en dus og behagelig gråtone. Alle rommene er smakfullt innredet med 1-stavs høytrykkslaminat på gulvet, som er levert i en dus og behagelig gråtone.
Dagslyset suppleres ypperlig av en lyskasse med downlights rundt store deler av stuehimlingen. Dagslyset suppleres ypperlig av en lyskasse med downlights rundt store deler av stuehimlingen.
Standarden i leiligheten er god, og alt det tekniske ble fornyet i 2017. Standarden i leiligheten er god, og alt det tekniske ble fornyet i 2017.
Leiligheten har tre pene, lyse soverom på henholdsvis 7, 11 og 12 kvm. Leiligheten har tre pene, lyse soverom på henholdsvis 7, 11 og 12 kvm.
Alle soverommene er utstyrt med downlights fra 2017. Alle soverommene er utstyrt med downlights fra 2017.
På hovedsoverommet er det en smart nisje, som er innredet med en stor skyvedørsgarderobe. På hovedsoverommet er det en smart nisje, som er innredet med en stor skyvedørsgarderobe.
Leiligheten oppvarmes med radiatorer tilkoblet fjernvarmeanlegg. Leiligheten oppvarmes med radiatorer tilkoblet fjernvarmeanlegg.
Soverommene kan enkelt innredes etter familiens behov og ønsker. Soverommene kan enkelt innredes etter familiens behov og ønsker.
Det ca. 6 kvm store badet ble totaloppusset av fagfolk i 2017. Det ca. 6 kvm store badet ble totaloppusset av fagfolk i 2017.
Badet har opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel. Badet har opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel.
Badet er innredet med delikate fliser på vegger og gulv. Badet er innredet med delikate fliser på vegger og gulv.
Tilliggende gangen er det et praktisk gjestetoalett. Tilliggende gangen er det et praktisk gjestetoalett.
I gangen er det en nisje som passer perfekt til skap eller andre garderobeløsninger. I gangen er det en nisje som passer perfekt til skap eller andre garderobeløsninger.
Planskisse. Planskisse.
Beliggenheten er rolig og barnevennlig, men sentral, like ved skoler, barnehager og utallige turmuligheter i marka. Beliggenheten er rolig og barnevennlig, men sentral, like ved skoler, barnehager og utallige turmuligheter i marka.
Synke oppdrag | Stor Json | Mini Json
3 190 000,-
Del:
Meget pen 4-roms med garasjeplass | Totaloppusset i 2017 | God standard | Solrik balkong | Gjestetoalett | Rolig nabolag
3 190 000,-

Kjøpt

  • 86 m2
  • 3 soverom
  • Leilighet

Trondheim-Øst

Meget pen 4-roms med garasjeplass | Totaloppusset i 2017 | God standard | Solrik balkong | Gjestetoalett | Rolig nabolag

Prisinformasjon

Prisantydning
3 190 000,-
Totalpris
3 374 830,-

Areal & byggeår

Primærrom
86 m2
Bruksareal
89 m2
 
Tomt
59 117 m2
Byggeår
1976
Energimerking
G

Sollia 33

Eiendomstype:

Leilighet

Eierform:

Borettslag

Prisantydning:

3 190 000,-

Fellesgjeld:

172 276,- pr. 10.02.2021

Totalpris inkludert omkostninger:

3 190 000,- (Prisantydning)
172 276,- (Andel av fellesgjeld)
--------------------------------------------------------
3 362 276,- (Pris inkl. fellesgjeld)

Omkostninger
4 100,- (Boligkjøperforsikring Legal 24 (valgfritt))
7 494,- (Forkjøpsrettsgebyr)
480,- (Tingl.gebyr BRL-skjøte - Statens Kartverk)
480,- (Tingl.gebyr pantedokument BRL - Statens Kartverk)
--------------------------------------------------------
12 554,- (Omkostninger totalt)
--------------------------------------------------------
3 374 830,- (Totalpris inkl. omkostninger)

NB: Regnestykket forutsetter at det kun tinglyses ett pantedokument og at eiendommen selges til prisantydning.

Fellesutgifter:

5 748,- pr. mnd.

Arealer:

Arealoppmåling er foretatt av takstmann etter bransjestandarden "Takstbransjens retningslinjer ved arealmåling av boliger". Retningslinjene har NS 3940:2012 som utgangspunkt, men inneholder presiseringer for arealbegreper og definisjoner i forbindelse med arealmåling. De forskjellige rom i boligen er beskrevet etter dagens bruk av rommet på befaringstidspunktet, selv om bruken av rommet kan være i strid med tidligere eller gjeldende byggeforskrifter. Benevnelsen av de enkelte rom fastsettes etter skjønn fra takstmannen.

Primærrom: 86 kvm
Bruksareal: 89 kvm

Soverom:

3

Etasje:

3

Byggeår:

1976

Energiklasse:

Oppvarmingskarakter Grønn - Energikarakter G

Tomt:

Ca. 59117 kvm

Finn.no: Lokalområde:

Sollia

Adresse:

Sollia 33
7033 Trondheim

Betegnelse:

Gnr. 78, bnr. 145, andelsnr. 47
Sollia Borettslag med orgnr. 959157871
Trondheim kommune

Type eiendom:

Leilighet

Tomt:

Felles eiet tomt

Parkering:

Det medfølger 1 stk garasjeplass m/motorvarmer til hver leilighet i felles garasjeanlegg. Gjesteparkering på garasjetak.
Borettslaget har installert infrastruktur for lading av elbil og ladbar hybrid.

Fellesutgifter:

5 748,- pr. mnd. som blant annet dekker betjening av andel fellesgjeld, diverse drift og vedlikehold, felles bygningsforsikring, strøm i fellesareal, vaktmestertjenester, renhold fellesareal, kommunale avgifter, garasjeplass med motorvarmer, fjernvarme (oppvarming og varmt vann), kabel-tv og bredbånd.

Felleskostnadene fordeles som følger:
- Avdrag: Kr 664,-
- Renter: Kr 297,-
- Drift: Kr 3 242,-
- Felles strøm/fjernvarme: Kr 778,-
- Garasjeplass m/strøm motorvarmer: Kr 318,-
- Vask fellesareal: Kr 100,-
- Elektroniske fellesavtaler: Kr 349,-

Forkjøpsrett/styregodkjenning av ny andelseier:

Forkjøpsretten er under forhåndsutprøving med frist 22.02.2021. Kontakt megler for å få opplyst hvor mange som har meldt sin interesse etter fristens utløp.

Kjøper av andelen må godkjennes av borettslagets styre for at ervervet skal bli gyldig. Kjøper er forpliktet til å gjennomføre handelen uavhengig av om kjøper på overtakelsestidspunktet er godkjent av borettslaget som ny andelseier. Kjøper bærer selv risikoen for at godkjenning blir gitt og må videreselge boligen for egen regning og risiko dersom styret ikke godkjenner kjøper som ny andelseier. Dersom kjøper på overtakelsestidspunktet ikke er godkjent som ny andelseier, har kjøper ikke rett til å ta eiendommen i bruk, jf. borettslagslovens § 4-5 (2). Overtakelse av eiendommen vil likevel finne sted.

Velforening:

Det er ikke tinglyst pliktig medlemskap i velforening.

Meglers vurdering:

Sollia 33 - en svært attraktiv 4-roms andelsleilighet i tredje etasje, som ble totaloppusset i 2017. Leiligheten oppleves som ny med lyse fargetoner, et tidløst uttrykk og gjennomgående god standard. Beliggenheten er rolig, men sentral, like ved skoler, barnehager og flotte turområder i marka. Ved stuen er det en balkong med gode solforhold sommerstid, og det følger med egen garasjeplass.

Verdt å merke seg:
- Meget pen 4-roms i 3. etasje.
- Følger med egen garasjeplass med motorvarmer.
- Gode solforhold om sommeren.
- Pent fellesområde med plen og tre lekeplasser.
- Rolig og barnevennlig område.
- Herlig, overbygget balkong med utebod.
- Utstrakt bruk av downlights.
- Lekker stue på ca. 33 kvm.
- Stilrent, hendig kjøkken fra 2017.
- Integrerte hvitevarer på kjøkken.
- Flislagt bad/vaskerom fra 2017 med regnfalldusj.
- Praktisk gjestetoalett.
- Tre gode, lyse soverom.
- Skap på hovedsoverom.
- Alt teknisk fra 2017.
 

Oppgraderinger:

- Alt det tekniske fornyet i 2017.
- Badet ble totaltoppusset i 2017.
- Kjøkkenet ble pusset opp i 2017.
- Høytrykkslaminat fra 2017 i alle rom.
- Nedforet himling i 2017 i de fleste rom.
- Downlights fra 2017 i de fleste rom.
- Panelplater fra 2017 på veggene.

Teknisk:

- Naturlig ventilasjon i leiligheten.
- Sentralt avtrekk fra kjøkken.
- Sentralt avtrekk fra badet.
- Elskap med automatsikringer.
- Sikringene ble skiftet i 2017.
- Tilførsler ble fornyet i 2017.
- Elanlegget fremstår som nytt.
- Varmtvann via fjernvarme.
- Alt røropplegg fornyet i 2017.
- Alt teknisk arbeid utført av fagfolk.
- Montert dørtelefon i gangen.

Beliggenhet:

Leiligheten ligger i et rolig og naturnært, men samtidig sentralt område på Sollia i Trondheim kommune. Steindal barneskole og Hoeggen ungdomsskole ligger rett ved leiligheten. Det finnes flere videregående skoler i nærliggende områder, samt et godt utvalg av barnehager - flere i umiddelbar nærhet.

Kollektivtilbudet på Sollia består av buss. Nærmeste holdeplass er Sollia, som ligger ca. 285 meter unna. Det er kort gangavstand til Utleirahallen med kunstgressbane og et godt tilbud av idrett- og fritidsaktiviteter. Det er ca. 1,5 km til Nissekollen på Nardo, med to kunstgressbaner, skøytebane og akebakke. På Othilienborg er det volleyballbane og 11 hulls frisbeegolfbane.

På steinan, kun 10 minutter unna, finner man et skitrekk for barn. Skitrekket har nyoppsatt varmestue med kiosk og utleie av utstyr. Lerkendal Stadion ligger ca. 2,6 km unna, og her spiller Rosenborg sine hjemmekamper. Nærområdet byr på store grøntområder, og til barnas store glede er det tre lekeplasser på fellesarealet.

Det er umiddelbar nærhet til Estenstadmarka med fantastiske turmuligheter sommer som vinter. Marka er et eldorado for friluftsmennesker, og her finnes et mylder av turstier og skiløyper. Legg gjerne turen til koselige Estenstadhytta, som har servering i helgene.

Coop Mega, Bunnpris, Kiwi og Coop Extra er nærmeste dagligvare. Sistnevnte er en del av Risvollan Senter, som også har post i butikk og legesenter. Det er ca. 12 minutters gange til Nardo Centeret, som har et rikt og variert utvalg.

Her finnes kiosk, apotek, bakeri, solsenter, frisør, restaurant, og blomsterforretning. Senteret huser også helsetjenester.Trondheim sentrum ligger også godt innen rekkevidde via bil og offentlig kommunikasjon, med alt av bymessige fasiliteter og servicetilbud.

Visning:

Heimdal Eiendomsmegling ønsker trygge visninger og minst mulig smitterisiko. For å hindre spredning av koronaviruset gjennomføres visninger individuelt etter avtale med megler. Meld deg opp til ønsket tidspunkt via linken "Meld deg på visning" eller kontakt megler på telefon, SMS eller mail. Er du i risikogruppe eller faller innenfor Helsedirektorates krav om karantene, gi oss beskjed før vi avtaler visningstidspunkt. Vi anbefaler at salgsoppgaven lastes ned digitalt.

Adkomst:

Det vil bli skiltet i regi av Heimdal Eiendomsmegling ved annonsert fellesvisning.

Byggemåte:

Lavblokk, hovedsakelig oppført i en betongkonstruksjon, utvendig kledd med profilerte metallplater. Betongdekke i etasjeskillet. Takkonstruksjonen er flat, antatt tekket med papp eller lignende.

Innhold:

BRA: 89 kvm
P-rom: 86 kvm - Entré, gang, 3 soverom, bad, wc, kjøkken og stue.
S-rom: 3 kvm - Utebod.

 

Standard:

ENTRÉ - Leiligheten ligger i tredje etasje og har adkomst via felles trappeoppgang. Entreen og gangen ble i likhet med leiligheten for øvrig pusset opp i 2017. Rommene er innbydende med 1-stavs høytrykkslaminat på gulvet og malte panelplater på veggene.

I gangen er det en nisje som passer utmerket for skap eller andre garderobeløsninger, og på den ene veggen er det montert en dørtelefon. Tilliggende gangen er det et praktisk gjestetoalett.

KJØKKEN - Et lyst, stilrent og tidløst kjøkken på ca. 12 kvm har åpen løsning mot stuen, men ligger likevel noe skjermet fra deler av rommet. Innredningen fra 2017 har hvite, glatte fronter i høyglans, flere glassfronter og laminert benkeplate med dobbel oppvaskkum. Kjøkkenet har gode løsninger, og plassen er godt utnyttet med innredningen montert i en smart u-form.

Over benken er det belysning og en flismønstret plate, og over kokesonen er det montert en stilren ventilator. Av hvitevarer har kjøkkenet integrert platetopp, stekeovn, oppvaskmaskin, mikrobølgeovn og kjøleskap.

STUE - Stuen er lekker med et areal på ca. 33 kvm, så her er det god plass til flere sittegrupper. En stor skyvedør i glass fører ut til en overbygget balkong, som på sommerstid har sol fra ca. klokka 12-13 til den går ned. Det er utsikt mot Hoeggen kirke, Moholt og Byåsen.

Dagslyset suppleres ypperlig av en lyskasse med downlights rundt store deler av stuehimlingen. På gulvet er det 1-stavs høytrykkslaminat fra 2017, mens veggene er kledd i hvit- og gråmalte panelplater fra samme år. Stuen er naturlig inndelt i ulike brukssoner, og det passer utmerket å innrede med spisebord utenfor kjøkkenet.

BAD/WC/VASKEROM - Av våtrom har leiligheten et delikat bad og et wc-rom, som begge ble totalrenovert av fagfolk i 2017. Det ca. 6 kvm store badet er stilrent med grå gulvfliser og hvite veggfliser. På badet er det vegghengt toalett og downlights i himlingen. Et dusjhjørne er utstyrt med regnfallsdusj, mosaikkfliser og innfellbare glassvegger.


Det er opplegg for vaskemaskin og plass til tørketrommel. Den øvrige innredningen består av dobbel servant med skuffer, et høyskap og et speilskap. Wc-rommet har 1-stavs høytrykkslaminat på gulvet, downlights i himlingen og gråmalte panelplater på veggene. Rommet har toalett, en servant med underskap og et lite speil.

SOVEROM OG GARDEROBE - Leiligheten har tre pene soverom på henholdsvis 7, 11 og 12 kvm. Soverommene ble i 2017 pusset opp med 1-stavs høytrykkslaminat på gulvene, downlights i himlingen og malte panelplater på veggene. På hovedsoverommet er det en nisje med en stor skyvedørsgarderobe som har hyller, skuffer og dels speilfronter. Ekstra lagringsplass finnes i en utebod på balkongen.

Oppvarming:

Leiligheten oppvarmes med radiatorer tilkoblet fjernvarmeanlegget til borettslaget.

Vei, vann og kloakk:

Offentlig vei, vann og avløp via private stikkanlegg. Private internveier.

Tilstandsrapport/konklusjon fra takstmann:

Boligsalgsrapporten er utarbeidet av Svea Taks v/ Emil Svea den 03.02.2021.

Boligen fremstår i normalt god stand og som forventet etter en total oppussing. Det ble ikke registrert eller avdekket noen behov for bygningsmessige strakstiltak utover normalt vedlikehold. Forøvrig vises til beskrivelser og vurderinger for de enkelte bygningsdeler i rapporten.

Boligselgerforsikring:

Selger har ikke tegnet boligselgerforsikring, men har likevel utarbeidet egenerklæring i forbindelse med salget. Kjøper plikter seg til å gjøre seg kjent med denne før budgivning/kjøp. Egenerklæringen er lagt ved salgsoppgaven.

Overtakelse:

Etter avtale med selger

Brukstillatelse/ferdigattest:

Det foreligger midlertidig brukstillatelse for eiendommen datert 21.05.1976. I saker hvor det er innhentet midlertidig brukstillatelse for tiltak omsøkt før 01.01.1998, vil det ikke bli krevd at ferdigattest innhentes i ettertid for å få en nødvendig avslutning av saken. Se for øvrig vedlagte infoskriv vedrørende krav til ferdigattest etter plan- og bygningsloven.

Tinglyste heftelser/rettigheter:

HEFTELSER
Andelen overdras fri for heftelser.

RETTIGHETER
Det er ingen tinglyste rettigheter for andelen.

Reguleringsplan:

Eiendommen er underlagt reguleringsplan r1112u (Solborg, gnr. 78/1, 78/145 (09.09.1975)), og er blant annet regulert til boligformål. Reguleringskart med tilhørende bestemmelser kan ses i salgsoppgaven.

Det foreligger regulering under arbeid r20200040 - Arne Berggårds vei og Edgard B. Schieldrops veg, gnr/bnr 81/56, 57 og 59 m flere. Hensikten med planarbeidet er å legge til rette for boligbebyggelse med høyere tetthet enn i dag, dagligvareforretning og barnehage. Eiendommen benyttes i dag til studentboliger, men på bakgrunn av bygningsmassens tilstand, ønsker forslagsstiller å rive eksisterende bebyggelse, og legge til rette for ny leilighetsbebyggelse. Dette med unntak av teglsteinsblokkene som bevares.

Eksisterende dagligvare planlegges flyttet nord for Edgar B. Schieldrops vei, i tilknytning til et nytt torg. Det foreslås at ny barnehage skal etableres innenfor planområdet, og det legges til rette for at det kan etableres kategoriboliger innenfor et at byggeområdene. Planforslaget tilrettelegger for etablering av flere større plassrom med tilrettelegging for lek, aktivitet og opphold for mennesker med ulike behov. Nærområdene har et klart grønt preg. Intensjonen er at det grønne skal videreføres inn i planområdet. Ta kontakt med Trondheim kommune v/ Byplankontoret for ytterligere informasjon om reguleringsarbeidet.

Formuesverdi:

Formuesverdi primær kr 775 115,- for inntektsåret 2018.
Formuesverdi sekundær kr 2 790 415,- for inntektsåret 2018.
 

Adgang til utleie:

Andelseieren kan ikke uten samtykke fra borettslaget overlate bruken av boligen til andre. Andelseier som har bodd i boligen i minst ett av de to siste årene kan med skriftlig godkjennelse fra styret overlate bruken av boligen til andre for opp til tre år. Andelseier som bor i boligen selv, kan overlate bruken av deler av den til andre uten godkjenning. Se borettslagets vedtekter for nærmere informasjon.

Sikringsordning:

Ansvar for felleskostnader i borettslag:
Andelseiere er ansvarlig for å for å dekke borettslagets kostnader. Dette gjøres ved betaling av månedlige felleskostnader. Hvis borettslaget lider tap som følge av at en andelseier ikke betaler sine felleskostnader, kan et eventuelt tap medføre at de andre andelseierne må betale høyere felleskostnader. Borettslaget har tegnet sikring, i henhold til borettslagsloven, mot denne type tap.
Leverandør av sikring:
Boligbyggelagenes Finansieringsforetak AS.
Varighet av avtalen / oppsigelsesvilkår:
Borettslag kan si opp avtalen med 6 mnd skriftlig varsel. Etter borettslagslovens bestemmelser skal vedtak om oppsigelse av sikringen gjøres av borettslagets generalforsamling. Sikringsselskapet kan til enhver tid si opp en avtale med sikringstaker dersom sikrede ikke oppfyller de krav som er lagt til grunn ved første gangs sikring.
Mer info om sikringsordningen: http://klarefinans.no/tjenester.

Fellesgjeld spesifisert:

Borettslagets totale fellesgjeld utgjør kr 32 461 789,- pr. 10.02.2021.

Spesifikasjon av lån:
Lånenummer: 12123906754, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 12 terminer per år.
Rentesats per 10.02.2021: 2.15% pa.
Antall terminer til innfrielse: 199
Saldo per 10.02.2021: 14 718 974
Andel av saldo: 78 114
Første termin/første avdrag: 20.12.2013 (siste termin 20.08.2037)
Flytende rente

Lånenummer: 1703635, DNB Bank ASA
Annuitetslån, 4 terminer per år.
Rentesats per 10.02.2021: 1.22% pa.
Antall terminer til innfrielse: 77
Saldo per 10.02.2021: 17 742 816
Andel av saldo: 94 162
Første termin/første avdrag: 15.07.2020 (siste termin 15.04.2040)
Flytende rente

Vesentlige oppl. om borettslagets økonomi:

Årsregnskapet for 2019 viser:
- Årets resultat: Kr -2 980 443,-
- Egenkapital pr. 31.12.2019: Kr 24 712 294,-
- Total disponible midler pr. 31.12.2019: Kr 808 255,-

Meglers vederlag:

Oppdragsgiver betaler kr 40 000,- i meglerprovisjon, tilretteleggingsgebyr med kr 15 000,-, oppgjørsgebyr med
kr 3 750,-, visninger med kr 1 990,- pr. stk. og markedsføringspakke med kr 14 950,-. Oppdragsgiver betaler tilrettelegging, avholdte visninger, direkte utlegg og markedsføring uavhengig av om handel kommer i stand eller ikke.

Oppdragsansvarlig:

Ida Osen
Eiendomsmegler
91 18 31 89
[email protected]

Heimdal Eiendomsmegling AS, org.nr. 976232909
Vestre Rosten 69, 7072 Heimdal

Økonomisk rådgivning:

Heimdal Eiendomsmegling AS kan gjennom Melhusbanken tilby økonomisk rådgivning.

Diverse opplysninger:

BORETTSLAGET
Sollia borettslag er et frittstående borettslag som har til formål å gi andelseierne bruksrett til egen bolig på lagets eiendom (borett) og å drive virksomhet som står i sammenheng med denne. Laget har dessuten til formål å erverve eller forestå oppføring av andre bygg enn boliger (herunder garasjer), samt forestå fellestiltak (herunder barnehage, vaktmestertjeneste etc), når dette har felles formål for andelseierne eller når utleie av lokalene i slike bygg skal skje i sammenheng med lagets øvrige virksomhet.

Borettslaget har tegnet felles bygningsforsikring i Tryg Forsikring med polisenr. 7775305. Innboforsikring må tegnes av den enkelte beboer.

Interessenter oppfordres til å sette seg inn i borettslagets vedtekter, husordensregler, regnskap, budsjett, årsberetning m.m. Se særlig om vedtekter og husordensregler knyttet til husdyrhold, dugnader o.l.

SELGERS EGENERKLÆRING
Selger opplyser blant annet om følgende i sin egenerklæring:

2. Kjenner du til om det er utført arbeid på bad/våtrom?
Ja, kun av faglært - Totalrenovert 2017, (dokumentasjon foreligger).
Firmanavn: Murermester kammen og sneve.

2.1 Ble tettesjikt/membran/sluk oppgradert/fornyet?
Ja - Ny membran og ny slukring badet ble flislagt både gulv å vegg.

4. Kjenner du til om det er feil ved/utført arbeid/eller har vært kontroll på vann/avløp?
Nei - Alt av vann og avløp ble oppgradert i 2017, med nytt fordelerskap og rør i rør system. Dette ble utført av K.Lund (dokumentasjon foreligger).

12. Kjenner du til om det er/har vært utført arbeid på el-anlegget eller andre installasjoner (f.eks. oljetank, sentralfyr, ventilasjon)?
Ja, kun av faglært - Alt av det elektriske anlegget er byttet ut i 2017 ink sikringskap (samsvarserklæring foreligger).
Firmanavn: Buvik elektro.

12.1 Foreligger det samsvarserklæring (i henhold til forskrift om elektriske lavspenningsanlegg)?
Ja - Buvik elektro.
15. Kjenner du til om ufaglærte har utført arbeid som normalt bør utføres av faglærte personer, utover det som er nevnt tidligere (f.eks. på drenering, murerarbeid, tømrerarbeid etc)?
Nei - Alt av tømrerarbeid er utført av eier, han er utdannet tømrersvenn og byggmester.

Nyttig informasjon:

Megler prøver så langt som mulig å holde interessenter orientert om bud på eiendommen. Budvarsel krever skriftlig samtykke fra mottaker. Vi kan imidlertid ikke gi noen garanti for at alle interessenter blir kontaktet ved budgivning. Vi oppfordrer til å legge inn bud på eiendommen i god tid før budfristen. Dersom du mot formodning ikke mottar informasjon om bud på eiendommen, oppfordrer vi til å selv ta direkte kontakt med megleren. Prospektet er gjennomlest og godkjent av selger.

Feiing:

Det gjøres oppmerksom på at megler ikke har innhentet særskilte opplysninger om det finnes pålegg eller historikk fra brann/feiervesen på eiendommen.

Avhendingsloven §3-9:

Denne eiendommen selges "som den er" ved kjøpers besiktigelse jfr. avhendingslovens § 3-9. Dette innebærer at avhendingslovens bestemmelser om kjøpers reklamasjonsrett på feil og mangler fravikes til ugunst for kjøper. Dette forbeholdet begrenser kjøpers reklamasjonsrett til å omfatte vesentlige mangler. Vesentlighetskravet ved feil og mangler gjelder imidlertid ikke dersom kjøperen ikke har fått opplysninger om forhold ved eiendommen som selgeren kjente eller måtte kjenne til, og som kjøperen hadde grunn til å regne med å få. Dette gjelder bare dersom det ville ha virket inn på avtalen at opplysningen ikke ble gitt. Dersom du oppdager forhold du mener er vesentlige og som kan være en mangel, stiller avhendingsloven krav om at du reklamerer «innen rimelig tid» overfor selger/boligselgerforsikringsselskapet. Vi anbefaler at du reklamerer umiddelbart.

Boligkjøperforsikring:

Det gjøres oppmerksom på at kjøper har anledning til å tegne Boligkjøperforsikring. Dette er en rettshjelpsforsikring som gir trygghet og profesjonell juridisk hjelp dersom det oppdages uventede feil eller mangler ved boligen de neste fem årene. Les om denne på www.soderbergpartners.no og ta gjerne kontakt med oss for ytterligere informasjon

Tinglysing av skjøte:

Det forutsettes at skjøtet tinglyses på ny eier når handelen er sluttet. Hvis kjøper ikke ønsker hjemmelsoverføring av eiendommen til seg, skal det tas forbehold om dette i budskjema.

Hovedbøl:

Dersom eiendommen er skilt ut fra en annen (såkalt hovedbøl) er det mulig at det er tinglyst rettigheter eller forpliktelser knyttet til eiendommen i form av erklæringer og/eller avtaler som ikke fremgår av grunnboken for denne eiendommen.

Statsarkivet:

Eiendommen kan ha eldre heftelser/rettigheter som er lagret i Statsarkivet i stedet for hos Kartverket. Slike heftelser må innhentes manuelt fra Statsarkivet, og kan være vanskelig å finne på grunn av blant annet manglende henvisninger, omfang, oppsett og oversiktlighet. Dersom eiendommen har heftelser/rettigheter i Statsarkivet har megler forsøkt å innhente disse, men på grunn av ovennevnte kan det hende enkelte heftelser/rettigheter ikke er funnet og kontrollert. Kjøper overtar risiko og ansvar knyttet til dette.

Kjøpers undersøkelsesplikt:

Du som kjøper oppfordres til nøye å gjennomgå eiendommen og salgsprospektet før budgivning. Du kan ikke gjøre mangel gjeldende for forhold du kjente eller burde kjenne til da avtalen om kjøp av eiendommen ble inngått. Før du legger inn bud på eiendommen anbefaler vi at du undersøker eiendommen grundig, gjerne i samråd med en autorisert takstmann eller annen sakkyndig. Heimdal Eiendomsmegling AS anbefaler ikke å legge inn bud på en eiendom usett, dvs. at du inngir bud på en eiendom uten å ha besiktiget eiendommen. Dersom du likevel ønsker å gjøre dette vil dine muligheter for å reklamere mangler overfor selger kunne bli redusert. Når du har overtatt eiendommen plikter du som kjøper å foreta en grundig undersøkelse av eiendommen.

Budgivning:

Alle bud skal inngis skriftlig til megler. Bud kan også gis via e-post eller sms til megler. Kravet til skriftlighet gjelder også budforhøyelser, motbud og aksept. Megler skal så snart som mulig bekrefte skriftlig ovenfor budgiver at bud er mottatt. Bud som ikke er skriftlig, eller som har kortere akseptfrist enn til kl. 12.00 dagen etter siste annonserte visning, vil ikke bli formidlet til selger. Unntak fra dette kan gjelde dersom selger er å anse som næringsdrivende.

Et bud er bindende for budgiver når budet er kommet til selgers kunnskap. Selger står fritt til å akseptere eller forkaste ethvert bud, og er således ikke forpliktet til å akseptere det høyeste budet på eiendommen. Megler skal, i den grad det er nødvendig og mulig, informere de involverte i budrunden skriftlig om status i budgivningen.

Selger og kjøper har krav på å få utlevert kopi av budjournalen straks etter at handel er kommet i stand. Alle som har inngitt bud på eiendommen kan på forespørsel få en kopi av anonymisert budjournal etter at budrunden er avsluttet.

For øvrig vises til det «Forbrukerinformasjon om budgivning», som er vedlagt i salgsoppgaven.
Vi gjør oppmerksom på at interessenter ikke automatisk blir informert om bud.

Hvitvasking av penger:

I henhold til lov om hvitvasking er megler pliktig å gjennomføre legitimasjonskontroll. Dette innebærer at mistenkelige transaksjoner knyttet til hvitvasking av penger vil bli innrapportert til Økokrim. Ta gjerne kontakt med oss i Heimdal Eiendomsmegling AS hvis du har spørsmål om dette og andre forhold i forbindelse med din bolighandel.

Tilbehør:

Integrerte hvitevarer som er i kjøkken medfølger med mindre annet tydelig fremkommer i salgsoppgaven. Øvrige hvitevarer samt løse småapparater medfølger likevel ikke. Vi viser til liste over løsøre og tilbehør som skal følge med eiendommen ved salg utarbeidet av NEF, EFF og ES. Listen ligger vedlagt i salgsoppgaven.
Hvis det medfølger hvite- og brunevarer i handelen, medfølger disse i den stand de er ved overleveringen av boligen og uten noen form for garantier.

Kontakt megler

Ønsker du gratis verdivurdering eller et uforpliktende salgstilbud? Fyll ut skjemaet under og en av våre meglere vil straks kontakte deg.

Hvordan er nabolaget og hva er i nærheten?

Var ikke dette drømmeboligen?
Se våre andre eiendommer her

Endret: 11.03.2021 14:57